Prisregn over dansk pensionssektor

Pensam, PensionDanmark og Industriens Pension hev i sidste uge alle priser hjem.

Foto: Pressefoto/Pensam

Der var priser til flere danske pensionskasser, da der i sidste uge blev afholdt to forskellige prisuddelinger i München og London.

Ved uddelingen af IP Real Estate Global Awards vandt PensionDanmark to priser for deres investeringsstrategier i henholdsvis bæredygtige investeringer og infrastruktur.

"Priserne er en anerkendelse af vores investeringsteams. De har bevist, at de evner at tilpasse investeringsporteføljen i et meget højt tempo, så medlemmerne får gode afkast i en tid, der ellers er præget af rekordlave renter," skriver PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger i en meddelelse.

Pensam bedst i Norden

Ved samme prisuddeling torsdag aften vandt Pensam prisen for bedste nordiske investeringsstrategi inden for real estate. Det huer naturligvis direktør Helen Kobæk.

”Vi er stolte over, at PenSams investeringsarbejde får en så anerkendt blåstempling. Det bekræfter endnu engang, at PenSam er en dynamisk og kreativ organisation, som opsøger muligheder, der giver værdi for vores kunder. Vi har været nyskabende og vi har opbygget in-house kompetencer, som giver os den nødvendige agilitet og eksekveringsevne til at opnå nogle af branchens bedste afkast. Det er dokumenteret, og det er det arbejde, som IPE har kvitteret for med denne pris," skriver hun i en pressemeddelelse.

Prisen blev givet på baggrund af den ny finansieringsmodel, som pensionskassen har opbygget inden for fast ejendom, oplyser Pensam.

"Baggrunden for prisen er bl.a., at PenSam som led i en mere aktiv investeringsstrategi har udviklet en ny model for erhvervsfinansiering. Modellen har især været anvendt inden for finansiering af nybyggeri. Mest kendt er måske byggeriet Bolværket på Teglholmen i Sydhavnen i København, hvor modellen har viste sin værdi i forbindelse med Sjælsø gruppens konkurs," skriver selskabet.

Industrien bedst i Europa

Mens Pensam og PensionDanmark var til IP Real Estate Awards i München befandt Industriens Pension sig i London, hvor der ligeledes blev uddelt investeringspriser.

Det var finansmagasinet Asset International, der uddelte priserne, og her vandt Industrien for bedste aktivallokering i Europa, skriver IP i en meddelelse.

Det var særligt investeringerne inden for OPP, infrastruktur og ejendomme, der sikrede IP prisen.

"Fremover vil vi gå endnu mere ind i alternative investeringsområder for at sikre vores kunder et højt og stabilt afkast i mange år frem. Vi forventer at foretage en stor del af investeringerne i Danmark. Sidste år gik vi med udbygningen af stråleterapien på Næstved Sygehus ind i landets første OPP-projekt på sygehusområdet, og i de kommende år forventer vi at investere 5 mia. kr. i ejendomme i Danmark,” skriver investeringschef Henrik Nøhr Poulsen, der fik overrakt prisen i London, i en meddelelse.

Læs også
Top job