Facebook laver sin egen "Snapchat"

Måske bliver den nye app allerede lanceret i denne måned.

Facebook vil nu konkurrere med den populære Snapchat-app. Foto: Jens Büttner

Mange kender Snapchat. App’en, hvor man kan sende et billede eller en kort film med en lille besked, som modtageren kun kan se i maks. ti sekunder.  

Facebook planlægger nu at lancere en konkurrent til Snapchat med mange af de samme funktioner. Det skriver Financial Times.

App’en hedder internt hos Facebook Slingshot. En kilde hos Facebook fortæller ifølge Financial Times, at den nye app allerede kan blive lanceret i denne måned.

Teenagerne flygter fra Facebook

Nye, simple kommunikationsapps vurderes til at være en Facebooks største trusler. Truslen er især stor blandt unge, hvor Facebook oplever et faldende forbrug.

”Snapchat klarer sig rigtig godt i præcis det segment, hvor Facebook oplever faldende popularitet: Teenagerne,” siger Geoff Blaber, som er mobilanalytiker hos CCS Insight til Financial Times.

Tilbud på 3 mia. dollars

Facebook ville sidste år gerne have fingrene i den populære Snapchat-app. Facebook tilbød 3 mia. dollars til Evan Spiegel og Bobby Murphy, som står bag appen.

Men de to stiftere takkede nej.

Hård konkurrence

Ifølge Geoff Blaber bliver det svært for Facebook at skulle konkurrere med Snapchat.

”Når du kommer sent ind på et marked og prøver at konkurrere med nogen, som allerede har en stor brugerskare, bliver det meget svært at lukke det hul, selv for en virksomhed for Facebook,” siger Geoff Blaber.

Den nye app kommer ifølge Financial Times til at være en selvstændig app ligesom Facebook Messenger.

Læs også
Top job