Google afslører hvad formue skal bruges til

164 mia. kr. står gemt på udenlandske konti. Men Google har en plan.

De mange penge, som Google har placeret i udlandet skal bruges til opkøb har it-giganten oplyst til de amerikanske myndigheder. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP

Den amerikanske søgemaskine Google har indberettet over for de amerikanske myndigheder, at koncernen har brug for den enorme udenlandske kassebeholdning til opkøb af virksomheder.

Google har tirsdag offentliggjort en indberetning, som blev lavet i december.

 - Det er sandsynligt og rimeligt, at vi kommer til at skulle bruge 20-30 mia. dollars (svarende til op mod 164 mia. kr. red.) af den udenlandske kapital til oversøiske virksomhedsopkøb og opkøb af teknologier for at nå vores målsætninger 2014 og fremadrettet, berettede Google ifølge Bloomberg News.

Indtil videre undgås skatten

Google henter over halvdelen af sin indtjening uden for de amerikanske grænser, og dermed kan Google undgå at betale amerikansk skat, hvis pengene ikke bliver hentet hjem. Ifølge Bloomberg News har Google derved oparbejdet en udenlandsk kassebeholdning på 30 mia. dollars.

Koncernen ser en øget konkurrence, og derved vil Google forsvarer sig ved at købe op. Yderligere vil Google ifølge Bloomberg News også bruge opkøbene til at ekspandere i andre forretningsområder, blandet andet på mobilområdet.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vurderede i starten af maj, at 55 amerikanske virksomheder har over 700 mia. dollar i kontanter eller hurtigt omsættelige papirer liggende uden for USA, hvor de undgår at blive beskattet.

Investeringsbanken fremhævede netop, at pengene forventes at blive brugt til opkøb af udenlandske virksomheder. Seneste eksempel har været medicinalgigantens Pfizer opkøbstilbud på britiske AstraZeneca, som dog ikke ser ud til at blive til noget grundet en afvisning fra Astrazeneca.

Læs også
Top job