Afklaring om tragisk Vestas-brand udskudt

Der er endnu ingen forklaring på, hvad der skete, da to unge mekanikere mistede livet i en hollandsk vindpark sidste år.

Pressefoto: Vestas

Det kostede to mekanikere på 19 og 21 år livet, da der udbrød brand i en Vestas-mølle ved det hollandske vindkraftværk Piet de Wit i slutningen af oktober sidste år.

Branden opstod da de to mekanikere arbejdede på et rutinemæssigt service-eftersyn på V66-møllen på 1.75 megawatt. De to var ansat hos hollanske Bettink Service Team, der overtog servicearbejdet i Piet de Wit-parken fra Vestas i 2008.

Efter ulykken udtalte det hollandske serviceselskab til EnergiWatch, at en kortlægning af årsagerne til ulykken ville blive igangsat straks, og at der ville være endelig afklaring i marts-april. Den deadline er imidlertid langt overskredet, og der går endnu længere.

"Der er stadig intet nyt. Der er stadig travlt travlt med efterforskningsarbejdet, og de forventer først resultater efter sommerferien, så det bliver i september eller deromkring," siger Frank van Zetten fra Bettink i en mail til EnergiWatch.

Vestas har tilbudt de hollandske myndigheder og Bettink Service Team hjælp til udredningsarbejdet. I Danmark har ingen personer endnu mistet livet i en vindmølleulykke.

Møllerne i Piet de Wit parken er fra 2003 og består af 12 V66-1.75 Vestas-møller.

Læs også
Top job