Chelsea-ejer klar til milliardkøb

Den russiske rigmand Roman Abramovich, der i den bredere befolkning nok mest er kendt som ejer af fodboldklubben Chelsea, har gennem sit investeringsselskab planer om at opkøbe et biotekselskab med en markedsværdi på mere end 5 mia. kroner.

Roman Abramovich, mangemilliardær og primært kendt for sit ejerskab af fodboldklubben Chelsea FC. Foto: Anja Niedringshaus/AP

Sommertransfervinduet er ikke engang åbnet endnu, men alligevel er Chelsea-ejer Roman Abramovich klar til at finde den helt store pengepung frem. Den russiske milliardær har dog ikke kig på hverken en lynhurtig spidsangriber eller en bundsolid midterforsvarer, og faktisk har opkøbsplanerne slet ikke noget at gøre med fodbold.

Den excentriske rigmand, som magasinet Forbes har udpeget som én af de 500 rigeste mennesker i verden, har denne gang kastet fokus på et biotekselskab. Det skriver Bloomberg.

Mediet skriver, at Abramovichs investeringselskab Millhouse LLC og Ruslands største medicinalselskab OAO Pharmstandard vil opkøbe det russiske biotekselskab Biocad. Et selskab affilieret til Millhouse vil ifølge Bloomberg købe 50 pct. af biotekselskabet, mens medicinalkoncernen vil købe ca. 20 pct. Samtidig vil adm. direktør og grundlægger af Biocad, Dmitry Morozov, holde fast i de sidste 30 pct.

Mere end 5 mia.

Der er ikke sluppet nogen økonomiske detaljer ud om det forestående opkøb, men ifølge mediet er Biocad tidligere blevet værdisat til omkring 1 mia. dollar, hvilket svarer til omkring 5,5 mia. kroner.

Store medicinalaktører som Pfizer og Amgen har tidligere været meldt interesserede i det russiske biotekselskab, som råder over en omfattende pipeline af såkaldte biosimilærer, dvs. efterligninger af biologiske lægemidler.

Selskabet er pt. i gang med at rekruttere patienter til studier med biologiske kopier af schweiziske Roches tre vigtigste og bedst sælgende lægemidler, Rituxan, Herceptin og Avastin, der alle er til behandling af en række forskellige kræfttyper.

Læs også
Top job