Anders Dam: Jyske Bank låner 100 mio. kr. mere ud om dagen

Der er travlt ved skrankerne i Jyske Bank.

Ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam. Foto: Ole Lind

Bankens boligudlån er tilsyneladende på kort tid blevet særdeles populære, og banken har siden midten af december ydet boliglån for cirka 9 mia. kr.

- Vi øger udlånet med 100 mio. kr. om dagen, oplyser ordførende direktør Anders Dam til Ritzau Finans.

Og nu er Anders Dam så klar med endnu et par varer på hylderne, nemlig Jyske F3 og Jyske F5, boliglån forankret i banken men med karakteristika, der minder om klassiske realkreditlån: Lave renter, 80 pct. belåning og op til 10 års afdragsfrihed.

Det sker til trods for, at banken for nylig har fået eget realkreditinstitut i form af tilkøbte BRF. Men ifølge Anders Dam giver det god mening både at tilbyde bank- og realkreditlån til boligejerne.

- Vi har en to-brand-strategi. For dem, der kun vil være kunder i et realkreditinstitut, har vi BRF. For dem, der også gerne vil være kunder i Jyske Bank har vi bankprodukter, som er attraktivt prissat, siger han.

- De er en spids billigere (banklånene, red.), ligesom vores Jyske F1 er blandt de absolut billigste, der findes på markedet, tilføjer direktøren.

Anders Dam fortæller, at det er kunderne, der har efterspurgt de nye lånetyper.

"Pæn efterspørgsel"

Hos konkurrenterne bliver Jyske Banks færden fulgt nøje. Hos Nykredit er topchef Michael Rasmussen overbevist om, at Jyske Bank med tiden vil flytte størstedelen af de udlån på 80 mia. kr., som banken har henvist til Totalkredit, over til sig selv.

Det afviser Anders Dam dog at have nogen specifikke planer om.

- Der er både kunder fra Nykredit/Totalkredit og fra andre realkreditinstitutter, der efterspørger de her produkter. Vi er sådan set - undskyld udtrykket - nærmest ligeglade, hvor kunden kommer fra. Vi må bare sige, at der er en pæn efterspørgsel ude i markedet på de her produkter, lyder det fra Anders Dam.

Læs også
Top job