Dansk svinekød sælger stort trods svensk kritik

Nogle steder i Sverige er salget endda steget, trods modvinden.

Foto: Jacob Ehrbahn

Der har igennem den seneste tid raset en heftig debat på begge sider af sundet om forholdene for danske slagtesvin.

Flere svenske erhvervsdrivende har boykottet dansk svinekød pga., hvad de ser som kummerlige forhold for svinene. Også svenske politikere er gået ind i sagen.

Men selvom det i offentligheden er blevet fremstillet som om, at store dele af den svenske befolkning ikke længere ønsker dansk svinekød, så er virkeligheden en ganske anden. Det skriver den svenske avis Expressen.

Både salget af svensk og dansk svinekød er således steget i de seneste måneder. Det viser en rundspørge, som avisen har foretaget blandt de svenske detailkæder. De fleste forbrugere i Sverige kigger nemlig primært på prisen, og det danske kød er langt billigere end det svenske.

”Købsprisen på det svenske kød er nogen gange dobbelt så høj som på det danske,” siger Ola Fernwall, som er pressechef for detailkæden ICA, til avisen.

Det var i øvrigt et ICA-supermarkederne, der var det første til at boykotte det danske kød.

Salget stiger

Hos ICA har man endda bemærket en stigning i salget af dansk svinekød.

”Ja, salget af både svensk og dansk svinekød er steget siden årsskiftet, selv om den svenske er vokset mest. Og så skal vi huske på, at diskussionen om det danske kød ikke er ny, den har stået på siden sidste år,” tilføjer Ola Fernwall.

Også hos svenske Coop lyder meldingen, at salget af dansk svinekød ikke er faldet i de seneste måneder, da forbrugerne fortsat ønsker billigt kød.

Svensk erhvervsminister opfordrer til boykot af dansk svinekød

Svensk detailhandel kræver handling fra dansk svineindustri

Svensk politiker vil forbyde dansk svinekød

Læs også
Top job