Er du en af dem, der betaler for musik?

Online musiktjenesten Spotify buldrer frem.

Mændende bag musiktjenesten Spotify, Daniel Ek og Martin Lorentzon.  Foto: Spotify - PR-foto

Vælger du reklamer, eller hiver du penge op af lommen?

Online musiktjenesten Spotify har netop rundet en vigtig milepæl: 10 mio. betalende brugere.

Når man hører musik på Spotify, kan man vælge enten at gøre det gratis eller at betale for musikken. Vælger man den gratis udgave, bliver musikken af og til afbrudt af reklamer. Det undgår man, hvis man betaler.

I alt har Spotify omkring 40 mio. aktive brugere fordelt i 56 lande. Mere end 70 pct. af de betalende brugere, som tilmeldte sig tjenesten i 2010, er ifølge Spotify stadig betalende kunder.

1,5 mia. spillelister

Brugerne kan lytte til flere millioner sange. Hver dag bliver der tilføjet omkring 20.000 nye sange til den online musiktjeneste, og 5 mio. spillelister bliver opdateret hver eneste dag.

I alt findes der godt 1,5 mia. spillelister på musiktjenesten, som startede op i Sverige i 2008.

Det travleste tidsrum på Spotify er torsdag eftermiddag fra kl. 16 til 17. Her er der generelt i verden allerflest brugere, som logger ind og hører musik.

Betaling til musikerne

Musiktjenesten er blevet angrebet fra flere sider i løbet af de seneste år. Anklagerne går på, at musikerne ikke får betaling for deres musik.

Ifølge Spotify har musiktjenesten betalt kunstnerne over 1 mia. dollars siden lanceringen. Det svarer til knap 5,5 mia. kr.

Læs også
Top job