Converse raser: Danske butikker sælger falske All Stars

Det er ikke kun på nettet og i gadeboder, at danskerne køber falske mærkevarer.

Ifølge Converse er flere af de sko, der er solgt billigt i danske supermarkedskæder, falske. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Også anerkendte butikskæder herhjemme sælger i stor stil illegalt mærkevareforfalsket fodtøj, tøj, parfume, kosmetik og elektronik, siger advokater til metroxpress.

»Det har bredt sig de seneste år, og kopivarerne sælges nu i et meget betydeligt omfang i butikskæder,« siger Hanne Weywardt, advokat og partner i MAQS Law Firm, til avisen.

Henrik G. Jacobsen, jurist i The IPR Company, er enig:

»Krisen har inspireret kæderne til at tage chancer. Der er store penge at tjene.«

Fup i Fakta?

Hanne Weywardt anslår, at advokatkontoret "har en håndfuld nye sager hver måned med detailbutikker, som sælger varemærkeforfalskninger".

Eksempelvis fører hun for tiden en sag for Converse mod Kvickly, Fakta, Lidl og Harald Nyborg, som i 2012 dumpede prisen og solgte Converse's All Star-sko og -støvler til tusindvis af især unge.

Converse siger, at varerne er falske, og om en måned tørner parterne sammen i et millionopgør i retten.

Butikker på listesko

Modsat Kvickly og Fakta fortalte Lidl og Harald Nyborg det ikke til kunderne, da Converse oplyste, at fodtøjet var falskt.

På samme måde var det metroxpress og ikke Bilka eller Jem & Fix, der kunne oplyse, at butikkerne havde solgt henholdsvis falske Ralph Lauren-poloer og falske motorsave.

Juristerne bekræfter, at det er sjældent, at butikskæderne indrømmer over for kunderne, at de har solgt falske varer.

»Jeg har ikke set bevis for, at Converse-skoene var falske,« siger Fakta og Kvicklys advokat Per Sjøqvist til metroxpress.

Lidl og Harald Nyborg vil ikke udtale sig.

Læs også
Top job