Lemminkäinen har store problemer

Den finske asfaltkoncern med omfattende aktiviteter i Danmark, Lemminkäinen, kom ud af 2013 med røde tal på bundlinjen.

Nu har det vist sig, at første kvartal af 2014 ikke har levet fuldt op til forventningerne, og derfor har koncernen blandt andet frasolgt en stor virksomhed med omkring 1.700 ansatte for at få styr på økonomien. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse, som Lemminkäinen har sendt ud, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Af fondbørsmeddelelsen fremgår det, at Lemminkäinen er gået med til ændrede vilkår for de kreditmuligheder, koncernen har, da betingelser for gælden ikke blev indfriet i det første kvartal af 2014.

Markant fald

Långiverne omfatter blandt andet Nordea Bank Finland Plc og Danske Bank A/S. Lemminkäinen har et kreditmaksimum på 185 mio. euro (omkring 1,4 mia. kroner).

I 2013 havde Lemminkäinen-koncernen en nettoomsætning på 2,2 mia. euro - svarende til omkring 16,5 mia. kroner. Driftsresultatet lød på minus 90,9 mio. euro (knap 680 mio. kroner). I 2012 så det noget bedre ud for koncernen. Her lå omsætningen på nogenlunde samme niveau, mens driftsresultatet var i plus med 50,4 mio. euro (omkring 376 mio. kroner).

Claus Terkildsen, der er adm. direktør i Lemminkäinens danske asfaltvirksomhed Lemminkäinen A/S, ønsker på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig om, hvilken betydning koncernens udfordringer har for den danske virksomhed.

Læs også
Top job