Den amerikanske karrieredrøm

Henrik Hjorth er en af de danskere, der har turdet tage karrierespringet over Atlanterhavet.

Henrik Hjorth er en af de danskere, der har turdet tage karrierespringet over Atlanterhavet. Foto: Maria Kehlet

Butikken på Wooster Street i New York minder mest om en klassisk dansk dagligstue. Blandt designmøblerne Ægget, Svanen og 7’er stole er 49-årige Henrik Hjorth meget på hjemmebane, men som direktør i et amerikansk datterselskab er han er af de danske ledere, der har turdet tage springet og arbejde på udebane.

»Der er en puls her i New York, som ikke findes magen til andre steder i verden,« fortæller Henrik Hjorth.

Han hev i 2008 teltpælene op fra den jyske muld og drog sammen med hustruen Susie Hjorth til New York. Sammen fulgte det aarhusianske ægtepar en drøm om en international karriere, der har resulteret i, at de begge i dag har cheftitler på visitkortet og kontorplads i New York. Susie Hjorth er chef hos Arla Foods for Nordamerika, mens Henrik Hjorth har kastet kærligheden på dansk møbeldesign.

»Det er en udfordring at tage til New York. Det er ikke noget, som man bare gør. Man skal virkelig slås for det. Der er nogen, der siger; ”if you can make it here, you really should”. Det synes jeg er en interessant vending af det klassiske ordsprog. ”Hvis man kan klare sig her, så gør det”. For så er belønningen stor, og du har bevist, at du virkelig kan noget på et ekstremt konkurrencepræget marked, hvor alle vil have dit job, og alle kan det samme som dig eller måske mere. Så du skal virkelig præstere,« forklarer Henrik Hjorth om den amerikanske arbejdskultur, som efter seks år efterhånden er kravlet ind under huden på ham.

Læs hele sagen i Premium. Det kræver abonnement at læse med. Klik på artiklen og meld dig til, hvis du ikke allerede er abonnent. Første måned er gratis, og der er ingen binding:

Læs også
Top job