Politikere vil afskaffe udskældt gebyr

Realkreditinstitutterne skal ikke kunne hæve gebyrer på rentetilpasningslån, som de vil, mener flere politikere.

Der er ikke nok konkurrence på det danske marked for realkreditlån, mener flere partier i Folketinget, som vil have erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) til at se på reglerne for rentetilpasningslån. Det skriver Børsen.

Kritikken lyder på, at lånene er alt for komplekse og uigennemsigtige, så boligejerne har svært ved at finde ud af, hvilket lån der rent faktisk passer bedst til dem. Kritikerne mener, at det er svært at finde ud af, hvad man egentlig betaler i gebyr på et rentetilpasningslån bl.a. i form af kursskæring.

Både Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre er klar til at se på problemstillingen.

Låntagere skal have bedre rettigheder

Venstre og Dansk Folkeparti vil ligefrem have Henriks Sass Larsen som erhvervs- og vækstminister ind i sagen.

"Jeg er glad for denne debat om kursskæring og bidragssatser, for mange kunder opdager ikke, hvad de reelt betaler. Vi skal se på den nuværende model og sikre de danske låntagere bedre rettigheder, end de har i dag. Jeg anerkender, at man skriver under på et lånedokument, men jeg anerkender ikke, at realkreditinstitutterne bare kan skrue så meget op for gebyrerne, som de gør," siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervsordfører i Dansk Folkeparti.

Venstres erhvervsordfører, Preben Bang Henriksen, vil stille at §20 spørgsmål til ministeren for at få ham til at forhold sig til sagen.

Læs også
Top job