Facebook vil smuglytte via mobilen

Facebook er på vej til at lancere en ny opdatering, så det sociale medie nu kan lytte sig frem til, hvad vi ser eller hører.

Det kan blive en god forretning for Facebook, når de lancerer en ny opdatering, der kan registrere, hvad vi ser i tv'et. Foto: Martin Sterba/AP

Når du ser en film, spiller dit yndlingsnummer eller ser en tv-serie, kan Facebook snart være med på en lytter. Det populære sociale medie lancerer nemlig en ny funktion, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den nye funktion gør det muligt for Facebook at registrere, hvad man ser eller lytter til gennem mikrofonen i ens smartphone. Hvis Facebook genkender lyden i baggrund, kan man som bruger poste det, når man skriver et opslag på det sociale medie.

En god forretning

Den nye idé giver Facebook mulighed for at indsamle langt flere oplysninger om brugerne. Det kan være en rigtig god forretning, vurderer cheføkonom i norske Eika Gruppen, Jan Ludvig Andreassen.

"På samme måde som netbutikken Amazon kan give mig bedre tilbud ved at registrere, hvad jeg tidligere har købt, så kan det være en fordel for Facebook med sådan en tjeneste her," siger han til e24.no.

De nye indsamlede informationer kan Facebook nemlig bruge til at dele endnu flere informationer med reklamefirmaer.

"Det er et meget smart trick fra Facebooks side. Den nye funktion kan både føre til, at brugerne bruger mediet mere, og så kan de lagre flere informationer på deres serverer, som igen betyder, at de kan tage sig bedre betalt for de tjenester, de tilbyder HR-afdelinger, reklamesider, datingsider osv.," siger Jan Lundvig Andreassen.

Gemmer ingen samtaler

Hvis man i en statusopdatering fortæller sine venner, at man hører en bestemt sang, kan vennerne med den nye funktion afspille 30 sekunder af sangen. Og når man ser en tv-serie, kan Facebook vise dine venner både hvilken sæson og hvilket afsnit, man ser. Det forklarer Facebook om den ny funktion, som i første omgang kun er for de amerikanske brugere. Det fremgår ikke af meddelelsen fra Facebook, hvornår den vil komme til Danmark eller resten af Skandinavien.

Facebook siger, at den nye funktion kan slås fra til enhver tid, og at mikrofonen ikke kan opfange samtaler eller gemme selve lydfilerne.

Læs også
Top job