Tomme lokaler koster Skat 19 mio. kr.

En del af besparelse i Skat bliver ædt op af tomme lokaler.

Det vil koste skatteyderne mindst 18,9 millioner kroner, at Skat i sidste uge valgte at lukke skattecenteret i Struer, skriver metroxpress.

Skat er bundet af en uopsigelig lejekontrakt indtil 2029 med en årlig husleje på 2,1 millioner kroner for kontorfaciliteter for 150 mennesker.

Ifølge Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, vil den sidste medarbejder forlade centeret senest i 2020.

"Med beslutningen om, hvilke byer vi fremadrettet skal være i og ikke være i, er næste trin frem mod 2020 at få set på de konkrete adresser, hvor vi skal bo - samt hvordan og hvornår vi kan komme ud af allerede indgåede lejemålskontrakter," skriver han i en e-mail.

En svær størrelse

I de andre 10 centre, som Skat samtidig har lukket, kan man komme ud af lejekontrakten. I alt regner Skat med at spare 100 millioner årligt. Men Struer Kommune vil ikke lade Skat komme ud af kontrakten, siger viceborgmester Martin Hulgaard til metroxpress:

»Det er skørt, det her. Staten kommer til at betale husleje i årevis for tomme, nyistandsatte lokaler. Det går godt i Struer, men kontorlokaler til 150 mennesker er svære at leje ud.«

På Christiansborg vil Venstre holde regeringen op på, at den i regeringsgrundlaget skriver, at statsinstitutioner "som udgangspunkt bør blive placeret uden for hovedstaden".

Læs også
Top job