Hver fjerde dansker øger rejsebudgettet

Danskerne ventes at bruge 54 mia. kr. på udlandsrejser i 2014.

Selvom de fleste danskere stadig foretrækker at holde ferie i Danmark, trækker udlandet også i mange. En ny analyse viser, at danskerne forventer at bruge 54 mia. kr. på udlandsrejser i 2014.

Analysen er lavet på baggrund af svar fra 2.300 personer i Danmark, Sverige, Norge og Finland, som er blevet spurgt ind til deres rejseadfærd og -vaner.

26 pct. af danskerne svarer, at de forventer at bruge flere penge på udlandsrejser i 2014 i forhold til 2013. Det er positive takter, mener en forbrugerøkonom.

Positive tal

”Der er ingen tvivl om, at det er et højt tal. Det er positivt, for det betyder, at forbrugernes tankegang går fra at spare op for enhver pris til, at vi godt tør bruge vores penge,” siger Ann Lehmann Erichsen, som er forbrugerøkonom i Nordea til epn.dk.

Hun tilføjer, at man dog skal tage et lille forbehold for tallene.

”Når man spørger folk, om de forventer at rejse til udlandet, er der rigtig mange, der svarer ja. Men i virkeligheden er det ikke alle, som svarer ja, der rent faktisk kommer af sted,” siger Ann Lehmann Erichsen. 

Sikkerhed på jobmarkedet

Alligevel er de nye tal et skridt i den rigtige retning.

”Der har været stigende forbrugertillid i lang tid. En af de ting, vi skal hæfte os ved, er, at danskerne også tror mere på væksten i jobmarkedet.

Når vi bliver mere sikre på, at vi har et job, så tør vi også i højere grad bruge de penge, vi har sparet op. Og når danskerne holder ferie, sker det ofte for opsparede penge,” siger Ann Lehmann Erichsen.  

43 pct. på storbyferie

Analysen giver også et indblik i, hvilke ferieformer som danskerne holder mest af, når vi rejser til udlandet.

Traditionelle rejser som charterrejser, camping og skiture er stadigvæk blandt danskernes favoritter. Derudover er korte storbyferier også et hit hos danskerne.

”43 pct. af danskerne forventer at tage på et såkaldt ”citybreak” i 2014, som er de her to-tre-dages ture til en storby. Det betyder, at vi er det folkefærd i Norden, som oftest tager af sted på et "citybreak”,” siger Henrik Koch, som er partner i Related, som står bag analysen.

Nye vaner

Den tendens nikker Ann Lehmann Erichsen genkendende til.

”Danskerne har fået nogle andre vaner, og vi tager oftere og oftere på små storbyferier i nogle få dage. Samtidig ser vi også, at udlandsrejserne spreder sig til hele året, så flere og flere eksempelvis også tager ud at rejse omkring juletid,” siger hun.

Ifølge en opgørelse fra Dansk Erhverv tidligere på året, regner 44 pct. af danskerne med at holde sommerferie i Danmark, mens 36 pct. regner med at tage til udlandet.

Læs også
Top job