Fagforening efter Danish Crown-lukning: Det er trøstesløst

Der er ingen steder at finde et nyt job på Bornholm, lyder det fra NNF.

Der er ingen virksomheder på Bornholm, som kan opsluge de cirka 190 medarbejdere fra slagteriet i Rønne, lyder det fra den lokale afdeling af NNF. Arkivfoto: Lars Krabbe

"Udsigterne er elendige. Der er ingen steder på Bornholm at finde et andet job."

Så hårdt trækker Kim Mortensen fra a-kassen hos Fødevareforbundet NNF Bornholm situationen op over for epn.dk, efter at forhandlinger mellem forbundet og Danish Crown brød sammen tirsdag aften.

Dermed ser det ud til, at slagteriet i Rønne må lukke 1. september.

Men allerede fra i dag vil Danish Crown begynde at fragte levende svin til slagtning på slagteriet i Ringsted. Det forklarer kommunikationsdirektør i slagterikoncernen Anne Willemoes til Landbrugsavisen.dk.

Det kan koste flere job

Dermed frygter Kim Mortensen, at der vil gå flere arbejdspladser tabt på Bornholm end de 190 job, der vil forsvinde med en lukning af slagteriet.

"Når der forsvinder næsten 200 arbejdspladser på slagteriet, vil det smitte også smitte af på underleverandører og landbruget. Det det kan være, at det reelt drejer sig om 500 arbejdspladser. Og der er ingen job at finde. Vi har lige nu cirka 1.000 ledige på Bornholm," forklarer Kim Mortensen.

Kun små virksomheder

Han henviser til, at det største virksomhed på Bornholm er metalvirksomheden Jensen Denmark A/S i Rønne med knap 400 ansatte.

"Ellers har vi kun mindre virksomheder, og vi har heller ikke noget fiskeri længere. Lige nu virker det hele lidt trøstesløst," tilføjer Kim Mortensen.

Læs også
Top job