Musikkæde drejer nøglen efter 36 år

De traditionelle musikbutikker har det svært. Endnu en klassisk kæde lukker.

T.P. Musik begyndte i 1977 som et postordrefirma, som blev drevet fra en kælder på Frederiksberg i København Foto: Morten Langkilde

Grammofonplader blev til kassettebånd. Kassettebånd blev til cd’er. Cd’er blev til iTunes, Spotify, Wimp og TDC Play.

Konkurrencen på musikmarkedet er hård, og det presser de traditionelle musikbutikker, som på stribe lukker og slukker.

Denne gang er turen kommet til T.P. Musik, som nu drejer nøglen om.

"Det er ikke sjovt mere"

"Vi lukker ned, fordi det simpelthen ikke er sjovt mere. Kunderne har masser af alternativer i dag, og det ville ikke være økonomisk rentabelt at fortsætte," siger Ulrik Willumsgaard, som er administrerende direktør til epn.dk.  

Han siger, at butikken har fået mange positive henvendelser fra kunder, som har udtrykt, at de kommer til at savne butikken.

"Men mange siger samtidig, at det nok er lidt for lang tid siden, at de har handlet hos os," siger Ulrik Willumsgaard.

36 år på bagen

Musikbutikken lagde i 1977 ud med at være et postordrefirma, som blev drevet fra en kælder på Frederiksberg i København. Planen var at sælge plader og kassettebånd til lavpris. Butikken blev opkaldt T.P. Musik efter grundlæggeren Tonny Pape.

Kort tid efter åbnede man en fysisk butik, og i 1988 åbnede butik nummer to. I kædens storhedstid var der 17 butikker med T.P. Musik-logoet på døren.

Allerede i 2012 begyndte T.P. Musik at blive påvirket af forandringerne på markedet. Det oprindelige selskab blev erklæret konkurs, og 8 af de daværende 11 butikker lukkede ned.

Forsøgte med tre butikker

Tre butikker blev rykket over i et nyt selskab, og T.P. Musik fortsatte i Roskilde og på Landemærket og Gl. Kongevej i København. I 2013 blev to af butikkerne solgt fra, og i dag er det kun butikken på Gl. Kongevej, som stadig er åben.

Butikken lukker ved udgangen af juni, og T.P. Musik vil definitivt være historie.

"Vi siger til os selv, at vi ikke lukker ned, fordi kunderne ikke kan lide os, eller fordi vi er amatører. Men simpelthen fordi at det er tidens udvikling. Jeg bilder mig selv ind, at boghandlere er i lidt samme situation," siger Ulrik Willumsgaard.

I de seneste år er også andre musikbutikker lukket ned. Blandt andre GUF-butikkerne i København og Axel Music, som begge drejede nøglen om i 2009.

Læs også
Top job