Topchefen vil ikke være bedstevenner på jobbet

Som partner og operationel direktør i Colliers Danmark ser Peter Lassen det som en opgave at pleje netværkene på arbejdspladsen – men uden at have private venskaber dér.

"Jeg føler, at det er vigtigt, at man er på samme personlige niveau, men at jeg naturligvis træffer beslutningerne, når det er nødvendigt;" siger Peter Lassen.  Foto: Jyllands-Posten.

I efteråret overtog Peter Lassen sammen med kollegaen Jeppe Schønfeld ansvaret for den internationale ejendomsmæglervirksomhed Colliers i Danmark. Som leder har han ikke bare ansvaret for virksomhedens omkring 90 medarbejdere i Danmark, han er også selv stadig ejendomsmægler med direkte kontakt til kunderne. Derfor er hans vigtigste opgave i den nye rolle som topchef at være rollemodel for medarbejderne og inspirere dem til at tænke selvstændigt og kreativt.

Du har arbejdet i Colliers siden 1993. Har venskaberne på arbejdspladsen ændret karakter, efter at du er blevet topchef?

”Jeg har jo været leder før. Jeg åbnede vores Odense-kontor i 1998 og blev senere direktør i København i 2010. Jeg er ikke forskellige personer privat og arbejdsmæssigt. Jeg er den samme person uansat om jeg er på arbejde, derhjemme, leder eller kollega.

På arbejdet har jeg ikke behov for at isolere mig på et kontor, men jeg anerkender selvfølgelig også, at folk skal have lov til at sidde i kantinen og andre steder og snakke uden mig. Men jeg fornemmer ikke, at min rolle er blevet meget anderledes. Jeg går ikke og tænker, at jeg ikke kan have relationer til mine medarbejdere. Jeg interesserer mig rigtig meget for, hvordan det går folk – også privat – om de er glade og tilfredse. Jeg føler, at det er vigtigt, at man er på samme personlige niveau, men at jeg naturligvis træffer beslutningerne, når det er nødvendigt.”

CV

Født i 1967

Uddannet Statsautoriseret ejendomsmægler og valuar, 1991-1994

Beskæftigelse:

2013-nu: COO og Partner Colliers International Danmark A/S

2010- nu: Direktør Colliers International Danmark A/S

2005-2010: Selvstændig developer/investor, Lassen & Møller A/S

1993-2005: Colliers Hans Vestergaard i Aarhus, Vejle og Odense (begyndte som statsaut. Ejendomsmægler, endte som direktør)

1986-1993: Bikuben (Finansiel rådgiver)

Øvrigt:

Deltager i forskellige netværksgrupper både i ejendomsbranchen og i erhvervslivet, bl.a. Bygge- og Boligpolitisk netværk, Byggesocietetet, Directors Club (IS), Delegeretforsamlingen Ejendomsforeningen Danmark m.v.

Lægdommer i Københavns Byret

Foredragsholder i ejendomsbranchen

Blogredaktør på Lassensblog.dk

Så dyrker du venskaber på arbejdspladsen?

”Jeg dyrker relationer rigtig meget – men jeg har ikke private venskaber på arbejdspladsen. Jeg synes ikke, at det er passende, når man er chef. Jeg lægger meget vægt på, at alle føler, at de har lige stor tilgang til mig, og at jeg er alles chef og ikke kun nogens chef. At være ejendomsmægler er ekstremt netværksbaseret, og derfor er relationer en del af vores arbejde.”

Hvad har du travlt med i øjeblikket?

”Jeg bruger stort set alle døgnets vågne timer på at forandre den måde, vi gør tingene på i ejendomsbranchen. Min vision er at skabe fremtidens erhvervsmæglervirksomhed, som skal leve op til den nye verden, som er en realitet efter finanskrisen. Vi har måttet justere og tilpasse os i forhold til den nye markedssituation og til en vis grad lægge vores forretningskoncepter om. Det handler om at tænke kreativt og i stigende grad at kunne kombinere forskellige kompetencer for at differentiere sig fra resten af markedet. Innovation er blevet et slidt ord, men det er ikke desto mindre den vej, vi skal. Udviklingen stiller større krav til aktører, der fortsat skal levere merværdi og bedre ydelser med højere kvalitet til alle – i en søgen efter det unikke.”

Hvad gør dit arbejde sjovt?

”Jeg elsker at være ejendomsmægler. Det har jeg jo været altid. Samtidig elsker jeg at være leder, jeg elsker at kunne gøre en forskel for andre mennesker og få dem til at udvikle sig. Mit mål som leder er, at folk har en mening med at gå på arbejde, og at de udvikler sig. Arbejdet skal være et sted, hvor mine medarbejdere føler, at de bliver værdsat, og at de gør en forskel. Det, der er lidt specielt ved virksomheden her, er, at jeg selv er ejendomsmægler, og jeg skal selv ud at være sælger og skabe en omsætning. I vores verden tror jeg, at det er vigtigt, at vi selv viser vejen og har fingrene nede i det, der sker, så vi bliver en eller anden form for rollemodel for de andre.”

Hvordan inspirerer du dine medarbejdere til at være glade for deres arbejde?

”Jeg prøver hver eneste dag selv at bevæge mig ud af min komfortzone. Jeg er iderig og prøver at skabe nye ting, som medarbejderne kan være stole af. Jeg prøver at gøre tingene på en lidt anden måde end vores konkurrenter, og det prøver jeg at involvere medarbejderne i. Vi udfordrer os selv med nytænkende initiativer, som tilfører os nye input udefra. Bl.a. har vi i år indført den årlige Colliers Award for studerende, og vi kommunikerer aktivt på de sociale medier. Vi prøver at skabe en anderledes tilgang til branchen, og det håber jeg på, at medarbejderne synes er fedt at være en del af.”

Er du meget nytænkende selv?

”Ja. Det er ligesom en balance, hvor jeg skubber mig selv om mine egne grænser så ofte som muligt og på den måde hele tiden udvikler mig selv og samtidig prøver at gå forrest. Nogle gange får jeg kastet mig ud i nogle ting, hvor jeg ikke kan bunde, og så får jeg lige det der sug, hvor jeg tænker ”Hvad er det nu lige, jeg har gang i”, men jeg lander heldigvis altid på benene.”

Hvad gør du for ikke at gå i panik, når du kommer derud?

”Jeg har efterhånden opbygget en erfaring, der siger, at det nok skal gå. Når jeg nærmer mig en deadline, bliver jeg også nervøs. Men så arbejder jeg rigtig hårdt til sidst for at få tingene til at gå op i en højere enhed. Selvom panikken kommer, har jeg altid en tro på, at det nok skal lykkes. Men lige i den sidste tid op til, at der skal ske en eller anden præsentation, kan jeg godt komme til at gå ind i mig selv. Det er en balancegang, hvor jeg skal vise overskud, så mine omgivelser ikke påvirkes negativt, så jeg prøver at holde det lidt for mig selv. Jeg synes, at det er den samme proces, jeg oplever hver gang, hvor jeg ender med at være glad for at have gjort noget nyt.”

Hvad ser du som din vigtigste funktion som leder?

”Jeg skal hele tiden sørge for, at jeg har den rette organisation, og at medarbejderne er helt klar over, hvad de skal gøre, og hvad der forventes af dem. Jeg skal blive bedre til at sætte nogle rammer, så folk selv kan træffe nogle beslutninger, så jeg ikke bliver flaskehals, hvilket jeg kan have en tendens til at blive, fordi jeg altid søger perfektionen.
Jeg prøver at sørge for, at medarbejderne føler sig værdsat for det, de bidrager med. Når jeg er leder og samtidig mægler, er der ikke plads til den samme ledelsestid, som hvis man kun var leder, så det gælder om at lave en organisation, hvor folk ved, hvad der forventes af dem, så de kan klare sig selv og træffe beslutninger. Det synes jeg, vi har klaret godt i vores virksomhed, og folk er meget selvhjulpne. Selvfølgelig har de behov for ledelse, så jeg prøver at være synlig. Bl.a. sidder jeg ude blandt medarbejderne, jeg har ikke mit eget kontor. Og jeg tager sjældent alene til møder. Jeg har altid kollegaer med, så de bliver involverede i processerne, og det bliver en del af deres udvikling, at de kan være en del af det, som jeg går og gør.”

Hvad betyder det for dig at arbejde i en international virksomhed?

”Vi er selvejende i Norden, men samtidig er vi medlem af en stor international kæde, der er meget strømlinet og topstyret. Vi får selvfølgelig nogle ting påduttet, som vi skal efterfølge, fordi tingene skal gøres ensrettet i hele organisationen. Det er en kæmpe fordel, at vi har et stort setup at støtte os opad. Jeg ser det som en spændende udfordring, og jeg elsker at arbejde i et miljø, der er internationalt. Det hjælper os også i rekruttering af nye medarbejdere. Især i forhold til de unge er det en kæmpe fordel at være international, fordi unge mennesker lægger meget vægt på det internationale element. Vi har mulighed for at sende medarbejdere på Colliers University, hvor de kan lære om international ejendomshandel, service og salg. Det internationale er også en kommerciel fordel, fordi vi får mange henvisninger fra udlandet, og vi arbejder tæt sammen med kollegaer især fra det øvrige Europa.”

Hvad bruger du fritiden til?

”Jeg arbejder alt for meget. Så lige der er jeg ikke den rollemodel, som jeg egentlig gerne vil være, for det forventer jeg ikke, at nogle af mine medarbejdere gør. Mit liv er meget mit arbejde. Men fordi jeg arbejder så meget, prøver jeg at hellige fritiden til familien. Og så er jeg meget sportsinteresseret. Jeg spiller lidt golf, det er blevet lidt mindre efter opgaverne er blevet større, men jeg prøver at holde mig i form mentalt og fysisk. Mentalt interesserer jeg mig for ledelse. Jeg har læst ledelses- og personlighedsudviklingsbøger lige så længe, som jeg kan huske. Jeg interesserer mig meget for personlig udvikling. Og derudover prøver jeg at holde mig i form og dyrker så meget sport som muligt.”

Læs også
Top job