Vestjysk Bank fordoblet efter vild handel

Handlen med Vestjysk Banks aktie er tidoblet, og aktiekursen er fordoblet på tre dage.

Foto: Per Folkver

Lige op til Kristi Himmelfartsdag er Vestjysk Banks aktie stukket på himmelfart. Kursen er fordoblet siden åbningshandlen mandag morgen, og aktien handles ved 11-tiden omkring de 18 kr.

Omsætningen i aktien rundede 9,8 mio. kr. tirsdag - hvor handlen i ugen før lå mellem 200.000 og 750.000 kr. Omsætningen havde rundet 14 mio. kr. ved middagstid onsdag.

I de danske storbankers aktieafdelinger er der undren. Der er nemlig ikke umiddelbart nogen rygter i markedet, som kan forklare handlen. Det beskrives som "primært private, der køber" og "det er ikke institutionelt", når man spørger aktiecheferne.

Vestjysk Bank sendte regnskab på gaden fredag, men det resulterede - trods et lille plus - i et fald på 2 pct. Og regnskabet var under alle omstændigheder ikke så positivt, at aktiekursen burde eksplodere.

Et forsigtigt bud på en forklaring fra handelsgulvene er den artikel fra Økonomisk Ugebrev, der blev bredt citeret i finansmedierne mandag. Her spås Vestjysk Bank gode chancer for at rette op på sin solvensudfordring.

Ugebrev: Vestjysk Bank har gode kort på hånden

Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen peger i en mail til FinansWatch på, at den nuværende markedsværdi på 2,7 mia. kr. er højt, hvis man sætter det i forhold til indtjeningskraften i banken. Han kalder stigningen tankevækkende, men kan heller ikke sætte fingeren på en konkret årsag.

Dog nævnes Finanstilsynets mere lempelige solvenstilgang sammen med lysere udsigter for dansk økonomi. Endelig kan det være spekulationer i et opkøb fra en af de store konkurrenter, som dog betegnes som meget usandsynligt.

Læs også
Top job