Tidligere forsvarsminister i spidsen for Danske Havne

Gitte Lillelund Bech bliver ny direktør for interesseorganisationen Danske Havne.

Foto: Mik Eskestad

Danske Havne har fundet sin nye direktør og ansat Gitte Lillelund Bech, der kommer fra stillingen som PA Manager i Advice A/S, men nok mest er kendt i offentligheden som forsvarsminister under VK-regeringen, hvor hun sad i knap to år.

”Det er væsentligt for Danske Havne at finde en direktør, der kan udvikle vores brancheforening kommercielt og forretningsmæssigt. Samtidig har vi lagt vægt på at få en direktør, der kan udvikle og fastholde vores medlemmer med et fokus på de markedsmæssige potentialer, som vores medlemmer har. En anden af de vigtige opgaver er at repræsentere Danske Havne i netværk i ind- og udland og sikre kvalificeret påvirkning af såvel Christiansborg som EU," siger formand for Danske Havnes bestyrelse, professor Peter Maskell, i en meddelelse.

Selv er Gitte Lillelund Bech tilfreds med at kunne vende tilbage til transport- og erhvervsområdet, som hun bl.a. har erfaring med fra to år som transportpolitisk ordfører i Venstre.

Milliard-investeringer skal sikre danske havne 

”Jeg glæder mig meget til at begynde som direktør for Danske Havne for dermed at kunne bidrage til, at Danske Havnes medlemmer kan spille en endnu større rolle i Danmarks vækst og værdiskabelse hos havnenes kunder," siger hun i meddelelsen og forsætter:

"Danske Havne er en vigtig aktør i Det Blå Danmark, og denne rolle vil jeg gerne arbejde for at styrke yderligere. Samtidig er det væsentligt for mig at sikre en udvikling for alle Danske Havnes medlemmer. Jeg ser derfor frem til et rigtigt godt samarbejde med medlemmer og andre interessenter for at styrke danske erhvervshavne, både i Danmark og ved at repræsentere Danske Havne internationalt."

Gitte Lillelund Bech tiltræder som direktør for Danske Havne den 1. august 2014.

Danske Havne består af 68 erhvervs- og fiskerihavne. De private erhvervshavne er associerede medlemmer. Tilsammen håndterer medlemmerne 98 pct. af alt gods i danske havne.

Læs også
Top job