Imerco-direktør smutter efter 20 måneder

Isenkramkæde får ny topchef. Det skete også i 2012.

Imerco satser i øjeblikket især på netbutikken og egne produktmærker. Foto: Imerco PR-foto

"Jeg har fået et tilbud, jeg ikke kan sige nej til. Længere er den ikke."

Sådan lyder det fra Frederik Brønnum, der efter 20 måneder som administrerende direktør i Imerco forlader stillingen.

"Det internationale var mit næste ønske på karrierestigen, og det er jeg blevet tilbud i en position hos Bodum," siger Frederik Brønnum til epn.dk.

Nu eller aldrig

Den afgående direktør har i de seneste år været med til at implementere en ny strategiplan i Imerco. Blandt andet er der blevet luget ud i urentable butikker, netbutikken er optimeret, og der er sat fokus på Imercos egne produktmærker.

Strategiplanen skal efter planen køre frem til 2016. Men det bliver uden Frederik Brønnum.

"Det er klart, at man altid gerne vil gøre sit arbejde færdigt. Men tilbuddet gjorde, at det var nu, hvis det skulle være," siger han.

Går til opgaven med ildhu

Den nye direktør er ikke et ukendt ansigt i Imerco. Han hedder Ib Berntsen og har tidligere siddet på posten som Imerco-direktør fra 2002 til 2010.

Siden da har Ib Berntsen siddet som direktør i Goldschmidt-koncernen, som er hovedaktionær i Imerco-kæden.

"Det er en spændende opgave, der ligger foran mig, og den går jeg til med ildhu," siger Ib Berntsen til epn.dk.

Forventer overskud i 2014

Imercos vision er at være Danmarks største isenkramkæde. Med mere end 150 butikker og en årlig omsætning på over 1,2 mia. kr. er visionen også blevet et faktum.

Kæden har kæmpet med negative regnskabsresultater i en længere årrække, men forventer at komme ud af 2014 med et plus på bundlinjen.

"Frederik Brønnum har lavet en stor indsats for Imerco og er i gang med at implementere en strategiplan, som jeg vil føre videre. Den strategiplan er der ikke ændret ved, og vi vil have fokus på, at vi får en styrket position på markedet," siger Ib Berntsen.

Læs også
Top job