Computer Skandalernes Centrum

It-selskab: Skat må opgive en gæld på næsten 1 mia. kr. og skyder en tredjedel af skylden på sit it-system. Dermed er CSC’s navn igen, igen, igen involveret i en offentlig it-skandale. Men landechefen har nok andet at se til.

Jørgen Jakobsen, adm. direktør i CSC. Foto: CSC

Det er seks år siden, at CSC stoppede sit sponsorat af Bjarne Riis’ cykelhold, og hvis danskerne i dag forbinder it-selskabet med noget helt, helt andet, er det ikke så underligt.

I 2008 valgte Arbejdsmarkedsstyrelsen at skrotte it-systemet Amanda, der ikke blot havde været forsinket i flere år og leget dåseskjul med budgettet, men også var alt for dyrt at drive. I 2009 viste den digitale tinglysning sig at være afhængig af manuel hjælp, så der løb ekstra renter på bolighandlerne til borgernes store frustration. I 2010 drillede et TastSelv-system de danske virksomheder så meget, at Skat sendte systemet i udbud igen for at få momsen hjem. I 2011 kørte det digitale motorregister galt. I 2012 skød og dræbte politiet sagsbehandlingssystemet Polsag, og i denne uge måtte Skat opgive et vist gældskrav som følge af systemet EFI...

Læs også
Top job