Her finder man den dims, som man står og mangler

Det er blevet langt nemmere at finde brugte reservedele til den firehjulede.

Screendump: epn.dk

Den nye hjemmeside, nemdele.dk, har ikke blot gjort det nemmere for kunderne at finde brugte dele hos de 26 medlemmer af Autoophuggernes Fælleslager. Den nye teknik har også gjort det nemt for ophuggerne at udvide deres marked. Siden er blevet hurtigere, der er kommet synlige billeder af delene, og den er ikke mindst både søgbar på Google og mulig at koble sammen med handelssider, skriver fagbladet Motor-magasinet.

- Den nye hjemmeside gør det muligt at tiltrække internationale kunder. Den er nu koblet op på Google, det er nemt at sætte sine dele til salg på eBay, og vi er også ved at lave et program, der sørger for, at alle dele bliver registeret med OE-numre. Så det er en ny og moderne platform, vi nemmere kan videreudvikle på i fremtiden, modsat den gamle, siger Archie Elmholdt, formand for Autoophuggernes Fælleslager.

Tungt at starte

Han driver selv Sjelle Autogenbrug ved Galten, og de sidste to måneder har han derfor kunne stifte bekendtskab med den nye hjemmeside. Endnu har han ikke set effekterne af de nye tiltag, der har taget et halvt år at udvikle, og siden er blevet testet i yderligere halvandet år hos Ørbæk Autogenbrug. Han har dog allerede oplevet at få kunder fra dele af landet, han normalt ikke sælger dele til.

- Det har været tungt i starten at tage det nye system i brug, men nu er folk glade for det. Vi kører dog stadig nogle kursusaftner, hvor vi oplærer dem i det nye system, fortæller Archie Elmholdt.

Europas Blå Avis

Det er ikke kun de eksisterende medlemmer af Autoophuggernes Fælleslager, der kan komme til at nyde godt af den nye hjemmeside. Den er nemlig gjort klar til at kunne arbejde sammen med andre fælleslagre, og en aftale kan være undervejs.

- Vi har talt med Autoophuggerens Datalager, der efter sommerferien skal over på et nyt it-system. Men der er ikke truffet nogen aftale endnu, forklarer Archie Elmholdt.

Til gengæld er der en aftale med det danske site www.autoparts24.eu om, at delene bliver præsenteret her. Autoparts24 er, populært sagt, Europas Blå Avis for brugte reservedele med aktiviteter i syv lande og nye på vej uden for EU's grænser, herunder Chile.

Læs også
Top job