Danske arkitekter byder sig til i Tyskland

Danske arkitektvirksomheder gør deres bedste for at charme sig til opgaver hos vores store nabo mod syd.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ni tegnestuer har netop deltaget i den såkaldte Schulbau Messe i Hamburg, hvis formål var at beslutningstagere fra den nordtyske skole- og undervisningssektor kunne møde potentielle danske samarbejdspartnere.

Peter Theibel, international chef i Danske Ark, som havde arrangeret turen, siger:

- Det var en meget udbytterig konference, fordi en lang række beslutningstagere deltog. Fra dansk side havde vi sågar deltagere både med indlæg og i podium-diskussion. De danske indlægsholdere var Wilhelm Berner-Nielsen fra Arkitema og Julian Weyer fra C. F. Møller.

Noget at byde på

Sidstnævnte siger til Licitationen - Byggeriets Dagblad:

- De tyske udbudsformer kan være en stor mundfuld for danske rådgivere. Og det kan være svært at overskue, hvordan de omkring 2,5 mia. euro afsat til området, skal bruges. Til gengæld har vi noget at byde ind med, som tyskerne efterspørger, nemlig tidssvarende koblinger af moderne pædagogik med de fysiske rammer. Mange tyske skoler er gammeldags, med lange korridorer og lukkede klasseværelser, siger Julian Weyer, som havde medbragt et af de bedste eksempler på, at dansk skolearkitektur kan have en fremtid i Tyskland, nemlig det allerede byggede gymnasium A.P. Møller Skolen i Slesvig.

BRANCHENYT
Læs også