Esvagt hjem med rekordoverskud i 2013

A.P. Møller-Mærsks datterselskab Esvagt har haft et rekordår i 2013, hvor offshorerederiet kan notere et overskud på en kvart milliard. Nu går selskabet for alvor efter vindmølleindustrien.

Pr-foto Esvagt

Offshorerederiet Esvagt, et datterselskab under Maersk, har oplevet en væsentlig fremgang i 2013 med en vækst på hele 35 pct., skriver Børsen. For det forgangne år hev rederiet et overskud på 250 mio. kroner hjem, en stigning fra 2012s 184 mio. kroner.

Men som flere andre i offshorebranchen har selskabets direktør Søren Nørgaard Thomsen lagt mærke til udmeldingerne fra olieselskaberne de seneste måneder, og han anser de høje vækstrater for underleverandørerne i Nordsøen som fortid:

"Vi fornemmer, at der navnlig i Norge bliver trådt lidt på bremsen i øjeblikket. Derfor satser vi på at vinde serviceopgaver for de store vindmølleparker for at fastholde den høje vækst," siger han til Børsen.

I juli sidste år bestilte rederiet to specialskibe, som skal servicere vindmølleparker i Nordsøen og Østersøen, og her sagde Søren Nørgaard Thomsen til ShippingWatch:

"Denne ordre betyder, at vi for alvor tager skridtet ind i vind-segmentet og viser, at vi også vil være en faktor inden for offshore vind. Vi får et ben mere at stå på for virksomheden, og så er den her kontrakt faktisk den største i Esvagts historie, og det er jo også en væsentlig ting."

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Esvagt havde ifølge Børsen en nettoomsætning på 883,8 mio. kroner i 2013 fra 738,9 mio. kroner i 2012. Ifølge direktøren skyldes stigningen nye skibe i flåden og en høj udnyttelse gennem året.

I begyndelsen af året begyndte rygter om, at Maersk har sat gang i frasalget af datterselskabet, som konglomeratet ejer 75 pct. af aktierne af.

BRANCHENYT
Læs også