Bank lokker unge med 4 pct. i rente

Øget kamp om de unge bankkunder, der kan få mere attraktive vilkår end andre.

Unge over 18 er blevet ekstremt attraktive for bankerne, der håber at knytte dem til sig som fast kunder. Arkivfoto: Daniel Hjorth

I øjeblikket er det umuligt at få en rente, der er ret meget højere end 1 pct., hvis ikke man vil binde den i en periode. Men for en bestemt gruppe er der nu mulighed for at få 4 pct. i rente af almindeligt indlån.

Konkurrencen om de unge kunder mellem 18 og 28 år er blevet hårdere. Senest har Sydbank meldt sig i kampen med en indlånsrente på 4 pct. Dermed stilles de unge kunder i banken væsentligt bedre end andre. Men netop det er ikke noget særsyn i banksektoren.

De unge kunder er attraktive, fordi det må forventes, at de får job og køber bolig på et tidspunkt, og derfor bliver indbringende kunder.

Forskel på tilbud

Der er dog grund til at se sig godt for. Der er stor forskel på de enkelte bankers slagtilbud. I Sydbank får kunder mellem 18 og 25 år den gode rente på de første 10.000 kr., i Danske Bank får man ingen rente af de første 10.000 kr. Til gengæld får man en rente på 1,25 pct. op til 40.000 kr.

Men det har de færreste unge stående på opsparingen, og beløbet på 10.000 er ikke tilfældigt, understreger Sydbank.

"Det er et rigtig attraktivt tilbud for unge mennesker, der får en høj rente på deres almindelige lønkonto. På den måde kan de spare ekstra penge op til ferie, studieaktiviteter eller indskud til en lejlighed," siger direktør i Sydbank, Jan Svarre.

Som andre banker har Sydbank et ungdomskoncept, der bl.a. giver et gratis Visa-kort og en fast rådgiver. Ifølge Jan Svarre kan Sydbank også konkurrere på priser, når det drejer sig om udlån til unge.

Vil have loyale kunder

"Vi vil gerne vise, at vi er en attraktiv bank for unge. I Sydbank har vi en høj kundetilfredshed og mange loyale kunder, og den loyalitet vil vi gerne skabe allerede, mens vores kunder er unge," siger Jan Svarre.

Der er forskelle på bankernes tilbud - også på det aldersinterval, der er for at få fat i de attraktive tilbud. Her følger hovedelementerne for de fire største banker.

  • Danske Bank: Danske 18-27: Flere tilbud, bl.a. billigere forsikringer. 0 pct. i rente på Netopsparing Ung af de første 10.000 kr. Derefter er renten 1,25 pct. op til 40.000 kr.
  • Nordea: Check-in 18-28 år: Flere tilbud. Rente på Check-in Opsparing 1 pct.
  • Jyske Bank: 18:27: Flere tilbud, Totalkonto, 0,125 pct. i rente.
  • Sydbank: 18-25: Flere tilbud, indlånsrente 4 pct. op til 10.000 kr.

For alle gælder det, at Visa/dankortet er gratis. Det samme er adgangen til netbanken.

BRANCHENYT
Læs også