Apple vil styre dit hjem med HomeKit

Den nye, store satsning fra Apple er netop blevet afsløret.

Apples nye iOS 8 blev præsenteret mandag af blandt andre Apples øverste chef Tim Cook.  Foto: Jeff Chiu/AP Foto: AP

"Jeg går i seng," siger du til din iPhone.

Du får ikke et "Godnat!" retur fra din telefon. I stedet sørger din iPhone for, at dit hjem bliver gjort klar til natten. Dine døre bliver låst, lamperne bliver slukket, og varmen bliver skruet ned.

Sådan ser fremtiden ud, når man bruger Apples nye 'HomeKit'.

HomeKit er Apples nye, store produktlancering, som skal få hjemmets apparater til at tale sammen, så ens iPhone kan styre alt fra ens opvaskemaskine til låsen på døren.

HomeKit er et forsøg på at lave et "smart home", som på samme måde som en smartphone sammenkobler forskellige funktioner i et og samme system. 

Konference for udviklere

HomeKit er netop blevet præsenteret af Apple. Forud for dagens præsentation har der været mange rygter, som har forsøgt at svare på spørgsmålet: Hvad bliver Apples næste store produktlancering?   

Præsentationen er starten på The Apple Wordwide Developers Conference, som er en firedages konference i San Francisco. Her vil 1.000 ingeniører og 5.000 udviklere arbejde sammen om nye tanker og ideer.

Videoer, demonstrationer og små jokes fik det til at buldre med klapsalver i salen, hvor præsentationen foregik. Der er ingen tvivl om, at mange har ventet længe og tålmodigt på dagens nyheder.

Nyt styresystem

Udover den store afsløring af HomeKit bød pressemødet også på andre nyheder. Nogle mere nørdede end andre. 

En af de mere håndgribelige nyheder er en opgradering af Apples styresystem OS X. Den nye udgave hedder Yosemite og bliver introduceret på markedet til efteråret.

Den nye udgave af styresystemet byder blandt andet på et let ændret design og nye funktioner.

Fra iOS 7 til iOS 8

Styresystemet til Apples iPhone, iPad og iPod, iOS, fik også et ord med på vejen på pressemødet. iOS bliver opgraderet fra iOS 7 til iOS 8.

En af de nye funktioner ved iOS 8 er, at man nu også kan sende lydfrekvenser eller små film, hvor man tidligere kunne sende tekstbeskeder.

Apple kalder selv det nye iOS 8 for den største lancering, siden man lancerede App Store.

BRANCHENYT
Læs også