Samsung klar med telefon på Tizen-platformen

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung tager et skridt væk fra den amerikanske samarbejdspartner Google.

Samsung vil gøre sig mindre afhængig af Google, og tager derfor et skridt væk fra den amerikanske partner.  Foto: Lee Jin-man/AP

Samsung vil gøre sig mindre afhængig af den amerikanske partner, som laver Android-softwaren til smart-telefoner.

Samsung vil i tredje kvartal 2014 lancere en smartphone i Rusland baseret på ”open source”-softprogrammet Tizen.

Det bliver det første store skridt væk fra Google og over på en uprøvet platform for mobiltelefoner.

Samsung har dog tidligere taget spæde skridt mod open source-platformen Tizen. Samsung har for blot to måneder siden lanceret sit smart-ur, Gear 2, på en Tizen-platform. Yderligere har Samsung tidligere lanceret flere kameraer på en Tizen-platform.

Lettere marked at komme i gang på

Wall Street Journal skriver, at Samsung tidligere i år havde lanceringer af en smartphone parat i Japan og Frankrig, men de blev stoppet på grund af telefonoperatørernes svage interesse.

Netop med en lancering i Rusland kan Samsung undgå distributionsudfordringer, idet en stor del af telefonsalget sker uden om operatørerne. Samsung har også undladt at nævner en russisk distributionspartner til Samsung Z.

Samsung er den største

Tizen er en videre udvikling af Linux, som er frit tilgængeligt. Linus Torvalds stiftede Linux i 1991, hvor drivkraften var, at alle programmører kunne deltage i udviklingen af platformen. Samsung og Intel har sammen arbejdet videre på Tizen for at skabe et alternativ til Googles Android, hvor Apple i iPhones og Nokia har deres egen software-platforme.

Samsung er den største mobiltelefonproducent der bruger Googles Android-platform, som også bruges at japanske Sony, Sydkoreanske LG og HTC samt kinesiske Huawei.

Læs også
Top job