Festen er slut på det kinesiske boligmarked

Efter flere år med stigende priser, lader opturen til at være slut.

Det kinesiske boligmarkedet har været under pres over de seneste måneder efter at kineserne i en årrække kun har oplevet optur og stigende boligpriser.

Kineserne kan dog ikke forvente hjælp fra regeringen lyder det fra en brancheekspert ifølge den kinesiske avis China Daily.

De kinesiske boligpriser kunne i maj notere den første nedgang i priserne siden juni 2012. I gennemsnit kostede en boligkvadratmeter i Kinas hundrede største byer 10.978 yuan (9.900 kr.) i maj, hvilket var et fald på 0,3 pct. i forhold til april ifølge opgørelsen fra China Index Academy. Udviklingen i maj sker efter at prisstigningerne på månedsbasis over fire måneder er bremset op. Sammenlignes priserne med samme måned i fjor blev det alligevel til en stigning på 7,8 pct.

 - De stigende udbud af boliger kombineret med færre transaktioner fremskynder boligudviklerne til at sænke priserne, lyder det fra Huang Yu hos China Index Academy.

Festen er slut

Ejendomsmægler Yu Lulu fra Homelink udtaler, at brugte boliger især har været udsat for prisnedgang med fald på mere end 10 pct. over de seneste fire måneder.

I slutningen af maj lød vurderingen fra Kinas største ejendomsudviklerkoncern China Vanke, at den gyldne æra for Kinas ejendomssektor er et overstået kapitel, og det er nu slut med de tocifrede boligprisstigninger efter opbremsningen, der begyndte i slutningen af 2013.

China Vanke henviste til kampagnen mod spekulative boligopkøb og kampagnen mod lempelig kreditgivning.

Læs også
Top job