Storbritannien afviser EU-anbefalinger om boligmarked

Britiske politikere afviser anbefalinger fra europæiske embedsmænd i kommissionen, der vurderer at Storbritannien burde foretage indgreb for at forhindre en boligboble.

Foto: Steve Parsons/AP

Embedsmændene peger på en begrænsning af 'Help to Buy'-ordningen, nyopførelse af boliger og reformering ejendomsskatten, men både borgmester i London, Boris Johnson, samt regeringen afviser anbefalingerne fra EU.

Det skriver The Guardian.

- Vi har en strategi, som vi tror på virker i Storbritannien, der lige nu er den hurtigst voksende økonomi i Vesteuropa. Jeg tror ikke, at George Osborne har brug for hjælp fra andre for at føre den rigtige politik for vores økonomi, lyder det fra den engelske justitsminister, Chris Grayling, ifølge The Guardian.

Notatet fra kommissionen, der udgør en del af en række anbefalinger for 2014, udgør ikke et krav om indgreb som Storbritannien skal foretage. Embedsmænd har dog påpeget vigtigheden af, at Storbritannien bør finde en måde at hæve de offentlige indtægter, så landet kan opfylde behovet for finanspolitiske konsolidering.

Læs også
Top job