Det bugner med ledige job i det private

Den store stigning i antallet af ledige stillinger overrasker Nordea.

Jobcenteret har mapperne fyldte med ledige stillinger i det private. Arkivfoto: Sisse Dupont

Chancerne for at finde et job i den private sektor steg kraftigt i 1. kvartal, da antallet af ledige stillinger steg med 26 pct. i forhold til samme periode i 2013. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I perioden blev der 4.800 flere ledige stillinger, så der i 1. kvartal var 23.000.

"Det er absolut glædeligt. Samtidig har beskæftigelsen været stigende, så det er et klart udtryk for, at opsvinget er ved at bide sig fast," siger senioranalytiker i Nordea Jan Størup Nielsen til epn.dk.

Overraskende udvikling

Andelen af ledige stillinger, der opgøres som antallet af ledige stillinger i forhold til summen af ledige og besatte stillinger, steg til 1,5 pct., hvilket er den største andel, siden man begyndte at føre statistik i 2010.

Fremgangen kommer ikke bag på Nordea, men tempoet gør.

"Det er overraskende, at det er gået så hurtigt på arbejdsmarkedet. Jeg havde troet, at der ville gå længere tid, før opsvinget ville få fat på arbejdsmarkedet," siger Jan Størup Nielsen.

Værst i Nordjylland

Og sammen med de andre nøgletal for 1. kvartal er der for Nordea ikke nogen tvivl om tendensen.

"Der er et meget klart billede af, at der tiltagende vækst i dansk økonomi," siger Jan Størup Nielsen.

Andelen og antallet af ledige stillinger var størst i Region Hovedstaden med 1,8 pct. og 10.000 ledige stillinger, mens andelen og antallet var lavest i Region Nordjylland med 1,1 pct. og 1.500 ledige stillinger.

Læs også
Top job