Kæmpe fusion på vej på telemarkedet

To af USA's største mobilselskaber brygger på at slå sig sammen i en handel til over 175 milliarder kr.

Hvis konkurrencemyndighederne tillader det, vil USA's tredje- og fjerdestørste mobilselskaber formentlig slå sig sammen. Foto: Manu Fernandez/AP

Der er en ny giganthandel på vej i USA, som vil samle de tredje- og fjerdestørste mobilselskaber i én virksomhed. Det er virksomheden Sprint, der vil købe Deutsche Telekoms amerikanske mobilselskab T-Mobile, for hvad der svarer til over 175 milliarder danske kr.

Det beløb er væsentligt laverer end det omkring 215 milliarder kr., som blev budt for T-Mobile for tre år siden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det forlyder, at handlen vil falde på plads allerede til sommer. Før handlen kan blive en realitet, skal den dog først godkendes af de amerikanske konkurrencemyndigheder. De har tidligere udtrykt et ønske om at have to virksomheder, der kan konkurrere mod de største selskaber på markedet: AT&A og Verizon for at sikre konkurrencen på markedet og dermed forhindre prisstigninger for kunderne.

Penge til nye investeringer

Hverken Sprint eller Deutsche Telekom ønsker at kommentere sagen. Men for to uger siden sagde Deutsche Telekoms adm. direktør, Timotheus Hoettges, at han var åben over for salg på det amerikanske marked. Et exit herfra vil nemlig give Deutsche Telekom penge til at investere i at opgradere sit netværk på hjemmemarkedet og øge tilstedeværelsen i Østeuropa.

Deutsche Telekom har i dag 67 pct. af ejerandelen i T-Mobile. Hvis handlen bliver gennemført, vil de formentligt komme til at eje mellem 15 og 20 pct. af det nye kæmpeselskab.

Bløder kunder

Sprint, der ejes af japanske Softbank, har i mere end to år nu mistet mange kunder hvert kvartal. Alene i de første tre måneder af i år har Sprint mistet 750.000 af sine mest rentable kunder. Årsagen er, at det net, som virksomheden bruger, er gammelt, og det betyder, at mange oplever at de mister forbindelsen under opkald.

Det er et problem, som langt fra vil stoppe, hvis fusionen bliver en realitet, vurderer Mike Dano, der er chefredaktør på mediet FierceWireless. Det vil nemlig tage år at forbinde de to netværk, som kører på forskellige frekvensbånd.

"Det betyder, at de sandsynligvis er nødt til at nedlægge det ene net og udbygge det andet. Uanset hvilken løsning, de vælger, er de nødt til at flytte en stor gruppe kunder," siger Mike Dano til International Business Times.

Læs også
Top job