Konkurrencestyrelsen klarer sig skidt undersøgelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lander for andet år i træk i den dårligste af i alt fire kategorier, når det gælder myndighedshåndhævelsen i 35 lande, viser rapport.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør Agnete Gersing afviser kritikken fra Global Competition Review.  Foto: Hans Søndergaard

Det skriver Børsen.

Global Competition Review beskylder i sin rapport styrelsen for at gå uden om de komplicerede sager, og det konkluderes ligeledes, at mange uerfarne medarbejdere er et problem for en effektiv myndighedsudøvelse.

- Vi har i 2013 afsløret og overleveret det største antal konkurrencesager til politiet nogensinde, herunder flere kartelsager. Samtidig satte antallet af bødesager rekord. Konkurrencerådet afgjorde sidste år 11 sager, heraf to store sager om misbrug af dominerende stillinger, lyder afvisningen af kritikken fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens direktør, Agnete Gersing, til Børsen.

Hun mener, at undersøgelsens resultat ikke alene kan rettes mod den styrelse, hun står i spidsen for, men at de danske institutionelle rammer omfatter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Konkurrencerådet samt behandlingen af konkurrencesager hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet

BRANCHENYT
Læs også