Storbank advarer om aktiestigninger

Aktiekurserne trodser stigning i global uro.

Foto: Richard Drew/AP

Amerikanske Citi Bank advarer nu om det paradoksale i, at aktiekurserne på verdens store markeder er i rekordniveauer samtidig med, at de geopolitiske risici er vokset voldsomt. Det skriver Børsen.

De globale investorer vil således først få øjnene op for, at verden er blevet mere uforudsigelig, når perioden med næsten nulrenter i de modne økonomier og tilførsel af store mængder likviditet til de lave renter afsluttes, og det kan ramme aktiekurserne hårdt, lyder det i analysen.

- Hvis aktiekurserne rammes, bliver det svært at se, om det skyldes ophøret af de pengepolitiske stimuli med de ekstremt lave renter, eller det er, fordi man ser geopolitiske risici klarere. Den helt kolde og kyniske investorvurdering vil være, om væksten bliver ramt eller ej, siger professor Jesper Rangvid, CBS, til avisen.

Han påpeger, at paradoks måske ikke er det rette ord at bruge om manglen på sammenhæng mellem aktiekurser og risici. Det skyldes især, at aktierne i de nye økonomier, hvor mange af de omtalte risici har fundet sted, indtil for to-tre måneder siden har haft flere svære år.

BRANCHENYT
Læs også