Aktier åbning: Novo og Carlsberg løfter C20-indekset

Novo Nordisk kommer fint fra land, og medicinalaktien er en bærende kraft i C20 Cap-indekset, som åbner med en flot stigning på 0,6 pct. til 820,4.

Carlsberg-aktien begynder også ugen med en fin stigning. I Europa giver stemningen marginale indeksfald.

Topdanmark har fået sænket sin anbefaling til hold fra køb hos Nordea-analytiker Christian Hede, som giver aktien et kursmål på 180 kr. Topdanmark-aktien åbner med et fald på 0,32 pct. i 167,5 kr.

 - Årsagen er aktiens solide kursstigning, der mindsker det fremadrettede kurspotentiale. Aktien er fortsat blandt de mest stabile aktier, du kan købe i Danmark, men der findes dog endnu bedre muligheder, hvis du går uden for landets grænser, skriver Nordea i sit morgenbrev.

A.P. Møller - Mærsks B-aktien lukkede fredag 2,26 pct. og stiger lidt ekstra med en fremgang på 0,3 pct. til 14.510 kr. Der ses tegn på bedring i den europæiske efterspørgsel ifølge Jakob Friis Sørensen fra Maersk Line Indonesia. Jakob Friis Sørensen udtaler ifølge Lloyds-List, at der ses en årlig stigning i eksporten fra Indonesien på 6 procent fra juni, og ifølge Jakob Friis Sørensen er det et tegn på, at Europa igen er begyndt at købe varer.

Carlsberg-aktien stiger med 1,5 pct. til kurs 580 kr., efter at Sydbank gentager sin købsanbefaling på bryggeri-aktien.

 - VM i fodbold kan dog også give Carlsberg et salgsmæssigt løft, og Carlsbergs investorer bør heppe på de europæiske lande, hvor Carlsberg har en stærk markedsposition, skriver Sydbank i et analysenotat.

BRANCHENYT
Læs også