Netflix brokker sig: Denne operatør sløver dit video-signal

Netflix mener, at en af de helt store teleoperatørers datanetværk for ofte er overbelastet, så brugerne af Netflix ikke oplever den optimale kvalitet.

Foto: James H. Collins/AP
Populære Netflix har ofte travlt med at fortælle om, hvor høj videokvalitet kunderne får adgang til via streaming, men i den seneste tid har selskabet været ude ude med et lidt andet budskab:

At operatørernes netværk kan være skyld i for ringe signaler.

Flere medier skriver om den offentlige diskussion mellem Netflix og Verizon, der startede, da Netflix begyndte at sende beskeder til nogle Verizon-kunder om, at Verizons netværk var overbelastet - hvilket i sagens natur kan gå ud over Netflix.

Verizon reagerede ifølge blandt andre The Verge med at melde ud, at Netflix ikke kunne bevise den påstand, fordi der var tale om nogle enkeltstående tests.

"Der er intet grundlag for det, når Netflix hævder, at problemer med afspilningen udelukkende skyldes Verizons netværk," lyder det blandt andet i et brev fra selskabet, der mener, at Netflix' udmeldinger kan skade dets forretning.

Stopper advarsler

Nu har Netflix ifølge teknologi-mediet lovet at stoppe med at komme med denne slags advarsler imod bestemte operatører, men står samtidig fast ved, at det ønsker at skabe gennemsigtighed.

Ifølge BBC udtaler Netflix, at "det handler om, at kunderne ikke får, hvad de har betalt for hos deres bredbåndsleverandør."

Sagen bliver ikke mindre kompliceret af, at Netflix og Verizon for et par måneder siden indgik en aftale, der skulle sikre, at Netflix fungerer optimalt hos netop Verizon-kunderne.

At der er slået skår i det samarbejde, fremgår af et blogindlæg hos Verizon:

"Det er trist, at Netflix er villig til med vilje at vildlede sine kunder, så de kan bruges som brikker i forretnings-forhandlinger og regulatoriske sager," lyder det ifølge BBC.

Læs også på Computerworld:

Netflix klar med ny streaming-teknologi: Fire gange skarpere end HD

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også