Aktier middag: C20 lægger nye alen til rekorden

Det danske C20 Cap-indeks stryger tirsdag formiddag op i nye højder, efter at de udenlandske aktiemarkeder lå i positivt terræn mandag, hvor det danske marked var lukket.

Med et niveau på 819,9 tirsdag middag ser indekset ud til at være på vej til at slå sin seneste lukkerekord, der lød på 815,89 og blev sat fredag.

Eliteindekset er godt understøttet af indekstunge Novo Nordisk, der stiger 1,7 pct. til 240,8 kr.

Fremgangen følger i kølvandet af, hvad såvel Sydbank som Nordea betegner som positive studiedata, der er lagt ud på den amerikanske diabetesorganisations hjemmeside forud for årsmødet den 13.-17. juni i San Francisco.

Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen hæfter sig ved, at data fra et direkte sammenligningsstudie mellem Novos diabetes 2-middel Victoza og et tilsvarende middel Dulaglutide fra konkurrenten Eli Lilly viser, at Victoza giver lidt større vægttab.

Også Nordea er positiv efter at have set nærmere på data i sammenligningsstudiet mellem Victoza og Dulaglutide.

- Patienter, der fik Victoza, udviste større vægttab end patienter, der fik Eli Lillys produkt. Vi vurderer, at weekendens resultater vil øge fokus på den stærke pipeline i Novo Nordisk, der kan trække væksten i de kommende år, hedder det i bankens morgenkommentar.

Coloplast, der er blandt de mest stigende eliteaktier i år, taber lidt af pusten og falder 0,4 pct. til 500,5 kr.

Selskabet kan dog varme sig ved et hævet kursmål ledsaget af ros fra finanshuset Kepler Cheuvreux.

Coloplast har aldrig været i bedre form, men det er indregnet i den nuværende rekordhøje kurs for medicoaktien, mener det schweiziske børshus, der gentager sin neutrale anbefaling "hold", men løfter kursmålet til et niveau, der matcher det aktuelle kursleje, nemlig 500 kr. mod tidligere 400 kr.

- Coloplasts forretningsmomentum er rimeligt stærkt, og der er grund til at tro på fortsat vundne markedsandele og driftsmæssig gearing som skitseret på kapitalmarkedsdagen for nylig, skriver Kepler Cheuvreux med henvisning til medicoselskabets kapitalmarkedsdag onsdag før pinse.

Blandt formiddagens C20-vindere er ud over Novo Nordisk Genmab, der stiger 2,6 pct. til 233 kr. samt Jyske Bank, der ligger 1,8 pct. højere i 316,1 kr.

Topdanmark ligger i bunden af C20 Cap-indekset med et fald på 1,5 pct. til 165,5 kr. Nordea har sænket sin anbefaling af forsikringsaktien til "hold" fra tidligere "køb".

Kursmålet er stadig på 180 kr.

- Årsagen er aktiens solide kursstigning, der mindsker det fremadrettede kurspotentiale, skriver Nordea, der stadig mener, at Topdanmarks aktie er blandt de bedste stabile aktier i Danmark.

SAS falder 2,6 pct. til 11,2 kr., efter at flyselskabet mandag fremlagde skuffende trafiktal for maj. Et kraftigt yieldfald medvirker desuden til at at tegne et billede af, at der er behov for nye tiltag, når SAS i næste uge kommer med regnskab for første halvår af 2013/14.

ALK-Abelló har fremlagt data for sin tabletbaserede græsallergivaccine, Grazax, på den europæiske allergikongres i København i weekenden. Data fra kliniske studier gennemført over de seneste 10 år viser, at tabletten har effekt over for alle relevante græstyper og er lige så effektfuld som injektionsbaserede vacciner, oplyser ALK. ALK lancerede Grazax i Europa i 2006. I USA er midlet netop blevet lanceret af partneren Merck. Aktien stiger 0,8 pct. til 850 kr.

BRANCHENYT
Læs også