Aktier Europa: Dax-indekset fortsætter opturen over 10.000

De europæiske aktiemarkeder ligger tirsdag eftermiddag med små udsving, hvor det tyske Dax-indekset har bidt sig fast over 10.000 efter mandag at være lukket over det psykologisk vigtige niveau. Britiske BT Group falder efter at BSkyB vil starten en ny sportskanal, der skal konkurrere med BT Groups fodboldkanal og platinproducenterne presses efter et mislykket mæglingsforsøg i den sydafrikanske minestrejke.

Dax-indekset stiger 0,2 pct. til 10.025 og Ftse-indekset taber 0,4 pct. til 6848. Det franske Cac-indeks ligger uændret i 4590.

BT Group falder 2,9 pct. til 394,28 pence efter at den britiske betalingstvstation BSkyB har annonceret, at den vil tilbyde en ny tvkanal dedikeret til europæisk fodbold. Sky Sports 5 vil sende op til 600 livekampe til næste sæson. Det britiske teleselskab BT Group har forsøgt, at lokke kunder til butikken ved at sælge pakkeløsninger inklusive tv-pakker og i november sidste år betalte selskabet 897 mio. pund for tre års senderettigheder til Champions League og Europe League. BT Group overtager senderettighederne fra netop BSkyB og Sky Sports 5 skal derfor ses som et modtræk i denne kamp.

Lonmin falder 4,0 pct. til 240,9 pence og Anglo American taber 1,1 pct. til 1455,50 pence efter at verdens største platinproducenter vil overveje tiltag for at afslutte 20 ugers lønstrejke efter regeringsledede forhandlinger med fagforeningen mislykkedes. Finanshuset Liberum vurderer, at enhver optimisme om at regeringens indgreb fra den nye mineminister vil have en positiv effekt, er tabt. Yderligere vurderer finanshuset, at der ikke er nogen udsigt til at strejken slutter og selskaberne skal reducere udgifterne til de aktiver, der er påvirket af strejken, hvor de største udskrivninger er lønnen til de ikke-strejkende medarbejdere.

Henkel stiger 0,5 pct. til 85,42 euro efter at finanshuset Societe Generale har hævet anbefalingen på den tyske producent af vaskemidler og shampoo til køb fra hold med et kursmål, som er løftet til 97 euro fra 90 euro. Finanshuset hæfter sig ved, at nøgletallene er forbedret og det fremføres, at opkøbene er pletfri og de supplerer den eksisterende portefølje rigtig godt.

Asos stiger 1,7 pct. til 3254,54 pence efter at finanshuset Goldman Sachs har tilføjet aktierne i den britiske internettøjforhandler til sin conviction buy-liste. Torsdag i sidste uge styrtdykkede aktien 31 pct. efter en nedjustering af indtjeningsforventningerne og en skuffende salgsvækst for de det forskudte tredje kvartal.

BMW falder 0,7 pct. til 91,98 euro og Volkswagen taber 0,3 pct. til 196,35 euro efter salgstal for de to bilproducenter. Volkswagens salg steg 3,9 pct. i maj til 531.100 biler og BMW-mærket kunne i maj fremvise en vækst i salget på 10 pct. til 153.023 biler, hvilket var en spids lavere end Audis vækst på 11 pct.

BRANCHENYT
Læs også