Selskab bag øl-eventyr gået konkurs

Iværksætteren Morten Strunge må vinke farvel til drømmen om et kæmpebryggeri.

Morten Strunge startede bryggeriet Stronzo Brewing Co. med sin bror, Kristian Strunge.  Foto: Niels Hougaard

Det blev en kort fornøjelse at være ølbryggere for brødreparret Strunge. Knap 3 år.

Ølbryggeriet Stronzo Brewing Co. er nemlig erklæret konkurs.

Morten Strunge stod bag bryggeriet, hvor hans bror, Kristian Strunge, var brygmester. Men nu er det slut. Bryggeriet havde et underskud på næsten 1,9 mio. kr. i 2013, og egenkapitalen rundede et minus på 3,3 mio. kr.

Morten Strunge er kendt som lidt af en serieiværksætter. Han er blandt andet også manden bag televirksomheden Onfone, som han solgte til TDC for godt 300 mio. kr. i 2011.

Supermarkeder kostede dyrt

Forkerte beslutninger og et presset marked er årsagen til konkursen, lyder det.

"Jeg har taget nogle beslutninger i forbindelse med vores opstart, som har vist sig ikke at være særlig gode. Det har desværre betydet, at vores økonomi i længere tid har været presset," siger Kristian Strunge til epn.dk.

Han peger på, at man startede op med at sælge til supermarkeder, hvilket der blev ofret en del på. Senere begyndte bryggeriet at fokusere på eksport af specialøl.

"Hvis man gerne vil være iværksætter, så er man nødt til at være passioneret og brænde for det, man laver. Jeg brændte for at lave specialøl af høj kvalitet, og det var den drejning, vi gerne ville have, at tingene skulle tage," siger Kristian Strunge.

Ville være blandt de største

Da Stronzo blev grundlagt i 2011, var det med store ambitioner.

"Vi har en klar ambition om at være blandt de 10 største bryggerier i Danmark inden for et år, og på længere sigt skal vi gerne op og presse Carlsberg og de andre store aktører. Carlsberg er store, men de er ikke større, end at de er til at rykke rundt med, hvis man er lidt kreativ," sagde Morten Strunge dengang til Jyllands-Posten.

Det var udelukkende de to Strunge-brødre, som finansierede det nye bryggeri i 2011. Morten Strunge ville dengang ikke oplyse, hvor mange penge der var skudt i projektet.

Nyt projekt: E-bogstjeneste

I øjeblikket er Morten Strunge i gang med et nyt projekt. Han er administrerende direktør i Mofibo, som er en e-bogstjeneste, der tilbyder online bøger, på samme måde som Spotify tilbyder online musik.

I maj blev det offentliggjort, at Mofibo og TDC har indgået et samarbejde. Det betyder, at TDC og YouSees kunder får et særligt billigt tilbud på en adgang til Mofibo.

BRANCHENYT
Læs også