Aktier: Novo Nordisk bag endnu en C20-lukkerekord

Det danske C20 Cap-indeks lukkede tirsdag med en stigning på 0,6 pct. i 821,15, hvor Novo Nordisk var med til at trække eliteindekset til endnu en lukkekursrekord efter positive meldinger for medicinalgigantens Victoza.

- De europæiske aktier handler som forventet uden de store udsving men dog fortsat med en positiv undertone. Utilities og Health Care er de mest stigende sektorer i dagens handel mens Teleselskaberne er den eneste sektor der performer negativt, skrev Sydbank tirsdag eftermiddag.

Novo Nordisk steg 3,3 pct. til 244,30 kr. Danske Markets gentog anbefalingen køb forud for diabeteskonferencen og finanshuset pointerede, at abstraktet er offentliggjort og det mest interessante heri, er oplysninger om H2H-studiet af Eli Lillys Dulaglutide og Novo Nordisks Victoza. Dette studie viser ifølge finanshuset, en ensartet glukosekontrol mellem de to medikamenter, men positivt en større vægtreduktion for Victoza.

Topdanmark-aktien faldt 0,7 pct. i 166,80 kr. Nordea sænkede anbefalingen på forsikringsaktien til hold fra køb med et kursmål på 180 kr.

 - Årsagen er aktiens solide kursstigning, der mindsker det fremadrettede kurspotentiale. Aktien er fortsat blandt de mest stabile aktier, du kan købe i Danmark, men der findes dog endnu bedre muligheder, hvis du går uden for landets grænser, skrev Nordea i sit morgenbrev.

Vestas tabte 2,0 pct. til 294,20 kr. Finanshuset Credit Suisse gentog anbefalingen underperform på aktierne i vindmølleproducenten, men samtidig bliver kursmålet dog løftet til 170 kr. fra 130 kr.

Genmab steg 1,5 pct. til 230,60 kr. Biotekaktierne var også tirsdag i fokus, idet Merck mandag indgik en aftale om at købe Idenix Pharmaceuticals for 3,85 mia. dollar eller 24,50 dollar per aktie, hvilket var en præmie på hele 238 pct. i forhold til fredagens lukkekurs.

A.P. Møller - Mærsks B-aktien steg 0,4 pct. til 14.520 kr. Finanshuset Deutsche Bank hævede kursmålet på aktien til 16.200 fra 14.540 kr. og samtidig blev anbefalingen køb gentaget. Yderligere udtalte Jakob Friis Sørensen fra Maersk Line Indonesia, at der ses tegn på bedring i den europæiske efterspørgsel.

Carlsberg-aktien endte med en fremgang på 1,9 pct. til kurs 582,50 kr., efter at Sydbank gentog sin købsanbefaling på bryggeri-aktien. Sydbank-analytiker Morten Imsgard pointerede, at VM i fodbold kan give Carlsberg et salgsmæssigt løft, og Carlsbergs investorer bør heppe på de europæiske lande, hvor Carlsberg har en stærk markedsposition. Den britiske konkurrent SABMiller steg ved dansk lukketid 5,3 pct. efter Financial Times havde skrevet om rygter vedrørende en potentiel overtagelse af bryggerigiganten. Avisen henviste til en analyse fra Santander der spekulerede i AB InBev som køber og analytikeren vurderede, at der skal en præmie til på 40 pct. for at få investorerne til at sælge.

BRANCHENYT
Læs også