Danish Crown-bosser vil ikke ofre egen millionhyre

Slagteriarbejdere kommer til at stå alene, når de skal aflevere 13.000 kr. af årslønnen.

Kjeld Johannesen, der er adm. direktør i Danish Crown går ikke ned i løn i denne omgang, selv om medarbejderne fra Bornholm har indvilliget i det samme. Foto: Mikkel Berg Pedersen

190 bornholmske slagteriarbejdere skal torsdag beslutte, om de vil investere over 13.000 kroner årligt af deres løn for at bevare deres arbejdsplads.

Slagteriets lokale chef og kontorfolk har tilkendegivet, at de følger samme model.

Men topledelsen hos Danish Crown har ikke tænkt sig at file på deres millionlønninger for at redde slagteriet i Rønne. Det skriver Avisen.dk.

"Det her handler ikke om en generel løsning for Danish Crown. Det er en særskilt løsning for Bornholm. Derfor omfatter aftalen kun de personer, som har deres daglige arbejde på slagteriet," siger Jens Hansen, der er pressechef i Danish Crown til Avisen.dk.

Lavere lønniveau i Tyskland og Polen har medført en bølge af slagterilukninger i Danmark - og over 6.000 ufaglærte job er allerede forsvundet.

Så meget kunne der spares

Da 6.000 slagteriarbejdere fra Danish Crown sidste år stemte om at gå ned i løn for at redde danske job, lovede topledelsen samt direktøren for svinedivisionen at følge medarbejderne.

Men denne gang afviser topledelsen at spæde til.

Hvis moderselskabets tre øverste direktører også smed 3,5 procent i puljen, ville det udløse næsten én million kroner årligt ud af deres samlede årsløn på 26 millioner kroner.

Hvis bestyrelsen og repræsentantskabet også filede på deres vederlag, ville beløbet løbe op over 1,3 millioner kroner - eller over halvdelen af de 2,5 millioner kroner, som de bornholmske slagteriarbejdere i givet fald skal investere i slagteriets overlevelse i 2014.

Må vente til en bredere model

De tre topchefer har fået en samlet lønstigning på to millioner kroner fra 2012 til 2013.

"Når virksomheden giver udtryk for, at det er tvingende nødvendigt at spare 4,4 millioner for at bevare slagteriet i Rønne, kan det virke underligt, at pengene på direktionsgangen ikke er så meget værd. En krone er vel en krone - også hos Danish Crown," siger Jim Hansen fra NNF til Avisen.dk.

"Hvis der kommer et forhandlingsforløb og en model, som skal dække Danish Crown i bred forstand, så vil deltagelse fra topledelsen helt naturligt også være en del af forhandlingerne," siger Jens Hansen ifølge Avisen.dk.

BRANCHENYT
Læs også