Torms banemand trækker sig fra storrederi

Først blev han kasseret som direktør for tørlastrederiet Excel Maritime, og nu er den græske skibsreder og tidligere Torm-ejer Gabriel Panayotides helt ude af storrederiet, skriver Lloyd's List.

Foto: Carsten Ingemann

Mange i industrien har sandsynligvis ventet på, hvornår det ville ske. Hvornår den græske skibsreder og tidligere hovedaktionær i Torm Gabriel Panayotides og hans familie ville få nok og opgive det græske tørlastrederi Excel Maritime Carriers.

Ifølge Lloyd's List er det nu sket, og Panayotides-familien har solgt sin resterende del aktier i selskabet, hvilket siges at være omkring 8 pct., efter at familien tabte posten som hovedaktionær og 52,2 pct. af aktierne i selskabet under restruktureringen, der stod på i flere år, og som endte med, at bl.a. kapitalfonden Oaktree investerede 175 mio. USD i frisk kapital og omlægning af gæld.

I dag ejer fonden en stor bid af selskabet og i slutningen af maj i år Oaktree og den anden nye ejer Angelo Gordon at smide Gabriel Panayotides på porten som CEO for Excel Maritime Carriers. Fyringen skete angiveligt samtidig med, at medarbejdere i rederiet og ship management-selskabet Maryville Maritime, som også har været kontrolleret af Panayotides, blev hindret i at møde på arbejde i Athen. Alt imens tømte juridiske rådgivere fra Oaktree kontorerne for dokumenter og computere og flyttede det hele til et nyt kontor i nærheden af lufthavnen, skrev Seatrade Global om begivenhederne.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

I 2013 blev Excel Maritime Carriers afnoteret fra børsen i New York og var indtil for fire måneder siden under konkursbeskyttelse under reglerne i amerikanske Chapter 11.

Gabriel Panayotides har fået en stor del af skylden for den finansielle nedtur i Torm, fordi han i flere år op til sammenbruddet trak enorme beløb ud af det danske tankrederi.

BRANCHENYT
Læs også