Stor efterspørgsel på højrisiko realkreditlån i England

Antallet af boligkøbere med en udbetaling på mindre end 10 pct. og et lån på mere end 3,5 gange deres indkomst er steget til det højeste niveau i fem år. De nye tal fra den engelske centralbank viser, at antallet af højrisikolån er steget med 2,6 pct.point, kommer umiddelbart efter en advarsel fra IMF, der opfordrer Storbritannien til at nedbringe andelen af risikofyldte realkreditlån.

Udlån til førstegangskøbere faldt i de første måneder af 2014 med 0,5 pct. point i Storbritannien i årets første måneder.  Foto: Casper Dalhoff

Det skriver avisen The Telegraph.

Udlån til førstegangskøbere faldt i de første måneder af 2014 med 0,5 pct.point, svarende til 9,4 mia. pund, hvilket kom som en overraskelse siden regeringens 'Help to Buy'-ordning, netop har til formål at hjælpe førstegangskøbere ind på boligmarkedet. Niveauet er dog stadig 52 pct. højere end i samme periode sidste år.

Den engelske centralbank komité for finansel stabilitet ventes at introducere nye låneregler i slutningen af måneden. Det kommer efter at chefen for IMF, Christine Lagarde opfordrede til målrettede og rettidige indgreb, der skal nedbringe forholdet mellem lån og indkomst.

BRANCHENYT
Læs også