Her lugter sælgerne guld

Salgspriserne på ejerlejligheder stiger, og det er ikke gået sælgernes næser forbi.

Foto: Miriam Dalsgaard

En ny statistik fra Boliga.dk viser nemlig, at de lejligheder, som er blevet udbudt i år, gennemsnitligt koster 10 procent mere pr. kvadratmeter end sidste år på samme tid.

I de 40 postnumre, der indgår i undersøgelsen, er boligerne steget i pris i de 37, og ikke overraskende er det de københavnske postnumre, som dominerer toppen af listen.

Således er lejlighederne i København SV. blevet udbudt til en pris, der ligger 14 procent over niveauet sidste år, mens boligerne i København K, København N og i København NV alle er steget med over 10 procent.

Samme tendens ses i flere af de andre store danske byer.

I Odense C har priserne fået et nøk opad på 11 procent, ligesom sælgerne i det indre Aarhus har skruet forventninger og pris i vejret, i alt syv procent, mens man i Aalborg  er mere beskedne med en justering på plus tre procent.

Stadig noget at hente på forhandlingen

Kigger man de faktiske salgspriser indtil videre i 2014, kan køberne dog glæde sig over, at der er levnet rum til forhandling af prisen.

For eksempel er den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris på ejerlejligheder i København K indtil videre på 35.700 kr. i år, mens udbudskvadratmeterprisen på de lejligheder, som er blevet sat til salg i postnummeret i 2014, er næsten 39.000 kr.

I Aarhus C har udbudskvadratmeterpriserne ifølge Boliga passeret 30.000 kr. i snit, mens den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris ligger lige over 27.000 kr., og i Odense C og Aalborg er der godt og vel 2.000 kroner i gennemsnitlig forskel på de udbudte boligers kvadratmeterpris og de solgte boligers kvadratmeterpris i 2014.

Se hvor om udbudspriserne på lejligheder bliver sat højere nu end sidste år i din by:

*Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 30 udbud mellem henholdsvis den 1. januar 2013 til den 1. juni 2013 og den 1. januar 2014 til den 1. juni 2014.

Udbudskvadratmeterprisen er baseret på de boliger, der blev udbudt i tidsintervallerne og er altså ikke en summering af samtlige udbudte boliger.

Boliger med en stor afvigelse i kvadratmeterprisen i forhold til gennemsnittet i området er sorteret fra.

BRANCHENYT
Læs også