Obligationer: Renterne fortsætter opturen

Ganske som ventet er det danske obligationsmarked startet med lette rentestigninger onsdag, og dermed bygges der videre på tirsdagens renteløft, der blev affødt af fortsat god risikovillighed på aktiemarkedet.

I den tidlige handel onsdag stiger renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 med 3 basispoint til 1,46 pct. efter tirsdagens renteløft på 4 basispoint.

Den toneangivende 10-årige amerikanske rente steg fra 2,64 pct. til 2,65 pct. i timerne efter dansk lukketid tirsdag, og indtil det amerikanske marked lukkede. Og det niveau fastholdes onsdag morgen i den asiatiske handelssession.

Fra nøgletalskalenderen er der så godt som ingen inspiration at hente onsdag, men der venter dog en opgørelse over den britiske arbejdsløshed i maj. Arbejdsløsheden ventes at falde til 6,7 pct. fra 6,8 pct. måneden før ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Ellers vil fokus være på, om den øgede risikovillighed, der har præget aktiemarkedet de seneste dage, med lukkerekorder for C20 Cap-indekset de seneste tre handelsdage, vil fortsætte. Sker det, vil det formenlig også være understøttende for rentestigninger herhjemme.

BRANCHENYT
Læs også