Aktierne holder sig på rekordsporet

De danske aktier stiger forsigtigt onsdag morgen efter tre lukkerekorder i rap for C20 Cap-indekset onsdag, fredag og tirsdag.

Optimismen er ikke helt oppe at ringe, men der er omvendt heller ikke umiddelbart udsigt til en brat slutning på de danske aktiers solide sommerform. C20 Cap-indekset stiger med 0,2 pct. til 822,85 efter knap 10 minutters handel.

Selskabsspecifikt er der fokus på vindmølleproducenten Vestas, der torsdag afholder kapitalmarkedsdag i hovedkvarteret i Aarhus. Umiddelbart ser den svenske storbank Nordea lyse udsigter for Vestas - og særligt serviceforretningen - der får større og større betydning i det samlede regnskab.

Nordea løfter sit kursmål for Vestas-aktien til 340 kr. fra tidligere 300 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes, blandt andet som resultat af den store lønsomhed i den hastigt voksende serviceforretning.

- Dermed kan en stigende indtægt fra serviceydelser være med til at øge den samlede lønsomhed i Vestas til gamle rekordniveauer. Dette er vigtigt, da aktiekursen allerede indregner betydeligt højere lønsomhed end i dag, skriver Nordea i sin morgenrapport onsdag.

Vestas-aktien stiger med 0,5 pct. til 295,60 kr. i den tidlige handel onsdag.

Interessenter i tøjselskabet IC Companys kan desuden skæve til regnskabet fra den spanske tøjkæde Inditex, der i Danmark er mest kendt for modekæden Zara. Inditex klarede sig bedre end ventet målt på indtjeningen i første kvartal af regnskabsåret 2014/15, realiseret ud fra en toplinje, der var stort set som ventet.

Inditex omsatte for 3,75 mia. euro mod ventet 3,8 mia. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, mens bundlinjen gav et overskud på 406 mio. euro mod ventet 391,2 mio. euro blandt analytikerne.

ICC-aktien falder med 0,5 pct. til 184 kr. fra start onsdag.

Blandt de mindre papirer er der også fokus til SSBV-Rovsing, som stiger med 5,3 pct. til 0,20 kr. i den tidlige handel. Selskabet nærmer sig en stor ordre fra italienske Selex, der allerede har betalt Rovsing 320.000 euro, så selskabet kan påbegynde udviklingen af et såkaldt MPCV PCDU-testsystem.

Pengene dækker Rovsings udgifter, indtil en eventuel samlet aftale falder på plads. Den kontrakt vil lyde på 1,3 mio. euro - eller 9,7 mio. kr. - hvis Rovsing bliver udpeget til opgaven.

Med få begivenheder i kalenderen og generelt mindre udsving er onsdagens samlede retning dog også afhængig af udviklingen for de mere tunge aktier. Det være sig eksempelvis Novo Nordisk, som fortsætter de gode takter efter gode testresultater med supersællerten Victoza, der fik aktien til at stige pænt tirsdag.

Onsdag morgen stiger Novo-aktien med 1,2 pct. til 247,30 kr. og er endnu engang helt i toppen af C20 Cap-indekset.

BRANCHENYT
Læs også