Novo Nordisk har 6.000 nye job - men...

Det lyder som en lykkelig historie. Det er det måske også. Måske ikke.

Novo Nordisk forventer at ansætte 6.000 nye medarbejdere frem mod 2022. Arkivfoto: Niels Hougaard

Virksomhedernes hårde tider med nedskæringer og fyringer er så småt ved at se lysere ud.

Optimismen betyder, at mange virksomheder regner med at ansætte nye medarbejdere i den nærmeste fremtid.

Ifølge en undersøgelse fra Lederne i maj regner næsten 4 ud af 10 ledere med, at de vil have et stigende antal medarbejdere i anden halvdel af 2014.

6.000 job hos Novo Nordisk

Novo Nordisk er blandt de danske virksomheder, som regner med at udvide medarbejderstaben markant.

Virksomheden forventer, at man vil ansætte 6.000 nye medarbejde i Danmark frem mod 2022. Det vil ifølge Novo Nordisk have en positiv effekt på resten af arbejdsmarkedet, hvor der vil opstå yderligere 15.000 nye job.

Mangler kvalificerede medarbejdere

Men de positive takter kommer ikke uden udfordringer. En ny rapport fra PwC peger på, at der vil være et stort gab mellem udbud og efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft.

På verdensplan er 6 ud af 10 topledere bange for, at de ikke kan skaffe medarbejdere med de rigtige kompetencer, når de fremover skal hyre nye folk. I Danmark svarer 59 pct. af toplederne, at de frygter problemet.

”Gabet mellem den nuværende arbejdsstyrkes færdigheder og de færdigheder, som virksomhederne efterspørger for at realisere deres vækstplaner, vokser. På trods af erhvervslivets øgede tillid, som betyder flere job, kæmper virksomhederne for at finde de rette folk til at udfylde disse stillinger,” siger Jesper Runge, som er partner i PwC og leder af HR-konsulentafdelingen.

Novo Nordisk
  • Grundlagt i 1923
  • Omkring 40.000 medarbejdere i 75 lande
  • Godt 16.500 medarbejdere i Danmark
  • Udvikler og producerer hovedsageligt diabetesmedicin
  • Sælger sine produkter til mere end 180 lande
  • Havde en omsætning på 83,6 mia. kr. i 2013
  • Havde et overskud på 25,2 mia. kr. i 2013

3.000 nye forskere

Hos Novo Nordisk ser man det også som en udfordring at finde de rigtige medarbejdere. Især inden for forskning og udvikling, hvor omkring halvdelen af de 6.000 nye job vil ligge.

”Det bekymrer os, for vi er en af de danske virksomheder, som har valgt, at lægge vores forskningsmæssige hovedkvarter i Danmark. Jeg står som koncerndirektør med ansvar for det område og skal ansætte 3.000 ekstra forskere inden for de næste år,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, som er koncerndirektør for Forskning og Udvikling hos Novo Nordisk til epn.dk.

Hvordan sikrer vi arbejdskraft?

Virksomhedens forventninger til de nye job fremover er netop blevet offentliggjort i en analyse, som Novo Nordisk onsdag præsenterer på konferencen ”Innovation til Vækst – talentvejen til tusindvis af nye job”.

På konferencen skal det debatteres, hvordan Danmark bedst sikrer, at der er kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Blandt andre vil uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), formand for regeringens kvalitetsudvalg Jørgen Søndergaard og rektor på Københavns Universitet Ralf Hemmingsen deltage i debatten.

"Forkerte" områder

Hos Novo Nordisk har man især brug for folk med længere videregående uddannelser. Der er behov for, at politikerne styrer uddannelsessystemet på den rigtige måde, lyder det.

”80 pct. af den arbejdskraft, vi skal bruge, er inden for lægevidenskab, naturvidenskab eller teknisk videnskab. Problemet er, at kun en tredjedel af dem, som søger ind på universitet, søger ind på de områder,” siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Han tilføjer, at der også er vigtigt, at flere begynder at vælge forskningsvejen efter at have afsluttet sin kandidatuddannelse.

”Kvaliteten af P.hd.-uddannelserne skal simpelthen være bedre,” siger Mads Krogsgaard Thomsen.

BRANCHENYT
Læs også