Siemens bekræfter snak med Mitsubishi om Alstom-køb

Den tyske industrigigant Siemens og japanske Mitsubishi Heavy Industries bekræfter i en pressemeddelelse, at de er gået sammen om at stable et bud på benene på visse aktiver fra det franske konglomerat Alstom.

Siemens har nu bekræftet at industrigiganten er gået sammen med Mitsubishi Heavy Industries om et fælles bud på Alstom.  Foto: Matthias Schrader/AP

Den 16. juni vil Siemens og Mitsubishi beslutte sig endeligt for, om de skal sende et tilbud til Alstoms bestyrelse.

Det fremgår af meddelelsen, at det er Siemens, der har taget initiativ til det fælles budforsøg.

- MHI er blevet inviteret af Siemens til at gøre fælles front, og vi er overbeviste om at vi kan bidrage betydeligt til en partnerskabsløsning for Alstom, der vil skabe værdi for alle parter, inklusive den franske nation, udtaler Mitsubishi-topchef Shunishi Miyanaga i meddelelsen.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg går en del af forhandlingerne på, at Mitsubishi skal overtage Alstoms damp- og netværksaktiver, mens Siemens går efter gasturbineaktiviteterne, der også er en del af energidivisionen.

Siemens skulle deslige være villig til at overføre sine togaktiviteter til Alstom som en del af aftalen.

Amerikanske General Electric bejler i forvejen til Alstom med et bud på 17 mia. dollar (93,7 mia. kr.).

Den franske regering har dog ved flere lejligheder forsøgt at stille sig på bagbenene over for et salg af Alstom-aktiviteterne. Det er blandt andet sket gennem det såkaldte "Le Decret Alstom", som bygger videre på en lov fra 2005, der siger, at udenlandske investeringer skal godkendes af regeringen inden for områder som energi, udstyr, fabrikker og transport, som er kritiske for den nationale sikkerhed.

BRANCHENYT
Læs også