Aktier: Rødt C20 med Novo-aktien som eneste i plus

Det danske C20 Cap-indeks lukkede onsdag med et fald på 1,0 pct. i 813,32, hvor alle aktier på nær Novo Nordisk endte i rødt.

- Efter en fem dage i træk med stigninger falder de europæiske aktiemarkeder over hele linjen. Det store tyske flyselskab Lufthansa er den store synder med et fald på 14 pct., efter at selskabet har nedjusteret forventningerne til både 2014 og 2015, skrev Nordea onsdag eftermiddag.

Novo Nordisk steg 0,3 pct. til 245 kr. Nordea henviste til weekendens lovende forsøgsdata og det vurderede, at disse data vil fungere som en katalysator for, at flere investorer begynder at fokusere på selskabets gode vækstmuligheder. Separat venter Novo Nordisk at hyre 6000 nye ansatte i Danmark frem til 2022, hvor af halvdelen vil arbejde med forskning og udvikling.

Vestas lukkede med et fald på 2,0 pct. i 288,20 kr. Jyske Bank sænkede anbefalingen på Vestas-aktien til reducer fra køb og samtidig blev kursmålet på 300 kr. gentaget. Yderligere underskrev vindmølleselskabet en aftale med Element Energy om en 10-årig serviceaftalefornyelse på ni V90-3,0 MW-vindmøller til vindmølleparken Fermeuse i Newfoundland, Canada.

Separat hævede Nordea kursmålet på Vestas-aktien til 340 kr. fra 300 kr., idet finanshuset har undersøgt mulighederne i Vestas' serviceforretning, som er vigtig af to årsager. A) Den vokser hurtigt og har væsentligt højere lønsomhed end resten af forretningen og B) Nordea Markets' analyser viser endvidere, at selskaber, der henter en høj andel af deres indtægter fra stabile og meget lønsomme serviceydelser, prissættes højere af aktiemarkedet.

Generelt var de cykliske aktier presset tilbage. FLSmidth-aktien faldt med 1,3 pct. til 308,70 kr. og A.P. Møller - Mærsk tabte 1,6 pct. til 14.290 kr. Genmab tog sig en puster efter en længere periode med kursfremgang og biotekaktien sluttede onsdagen med et fald på 2,7 pct. i 224,20 kr.

SAS faldt 2,7 pct. til 10,80 kr. efter at det tyske luftfartsselskab Lufthansa sænkede forventningerne til driftsindtjeningen med henvisning til svagere end ventede indtægter, devalueringen af den venezuelanske bolivar samt påvirkningen fra en strejke.

BRANCHENYT
Læs også