Obligationer: Stigning vekslet til lille rentefald

Morgenhandlens lette rentestigning blev onsdag middag neutraliseret, og ved lukningen var stigningen vekslet til et lille fald. Den fortsat toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2013 lukkede dagen med en rente på 1,42 pct. eller 1 basispoint lavere en lukkeniveauet tirsdag.

Bag sig havde handlerne britiske arbejdsløshedstal for april, der viste et overraskende fald i ledigheden til 6,6 pct. fra 6,8 pct. måneden før. Ifølge Bloomberg News var der ventet en ledighed på 6,7 pct. Tallene løftede umiddelbart den britiske 10-årige rente til det højeste niveau i to måneder til 2,75 pct. Stigningen blev siden ændret til et fald på godt 1 basispoint til 2,71 pct.

Tyskland solgte to-årige obligationer til den laveste rente i 13 måneder. Der blev solgt for 3,4 mia. euro til en rente på 0,06 pct. mod en rente på 0,09 pct. ved en tilsvarende auktion for et år siden. Renten på den 10-årige tyske statsobligation sluttede dagen med et fald på 1 basispoint til 1,39 pct.

Den spanske rente - der tirsdag krøb under niveauet for den amerikanske pendant - flyttede sig 1,1 basispoint nedad til 2,63 pct.

Rentespændet mellem den tyske og den spanske nåede tirsdag et foreløbigt lavpunkt på 116 basispoint.

Portugal gennemførte en auktion over 10-årige obligationer for 975 mio. euro, som resulterede i en rente på 3,2524 pct. - den laveste i næsten ni år, rapporterede Bloomberg News. Men den 10-årige portugisiske rente sluttede - som en af de få europæiske - marginalt højere.

BRANCHENYT
Læs også